Φόρος τιμής στον πατέρα του Αντ. Σαμαρά, Κωνσταντίνο

Σε «Πολιτιστικό Κέντρο Πύλου Κωνσταντίνος Σαμαράς» θα μετονομαστεί το δημοτικό κτήριο του παλαιού Γυμνασίου της Πύλου

Η πλειοψηφία του απλού κόσμου πιθανότατα θυμάται ότι ο Αντώνης Σαμαράς είναι δισέγγονος της Πηνελόπης Δέλτα. Λίγοι ίσως γνωρίζουν όμως ότι είναι και γιος ενός σπουδαίου Έλληνα και εξέχοντος μέλους της επιστημονικής κοινότητας της χώρας μας.

Ο λόγος αείμνηστο Κωνσταντίνο Σαμαρά που υπήρξε ένας από τους κορυφαίους καρδιολόγους της Ελλάδας, έχοντας διατελέσει καθηγητής αλλά και διευθυντής του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».

Προκειμένου να τιμήσει τον πατέρα του πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, το Δημοτικό Συμβούλιο Πύλου-Νέστορος αποφάσισε πριν από λίγες ημέρες να ονοματοδοτήσει το δημοτικό κτήριο του παλαιού Γυμνασίου της Πύλου σε «Πολιτιστικό Κέντρο Πύλου Κωνσταντίνος Σαμαράς».

Όπως αναφέρουν στην απόφασή τους τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου «ο Κωνσταντίνος Σαμαράς ήταν ένας από τους σπουδαιότερους ιατρούς, που τιμήθηκε από το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας (ΕΛ.Ι.ΚΑΡ.) και από την Α’ Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ήταν ένας διακεκριμένος Έλληνας ερευνητής με διεθνή αναγνώριση, με μεγάλη προσφορά στο ελληνικό σύστημα Υγείας. Είχε βραβευτεί για την καλύτερη επιστημονική εργασία ως νέου ερευνητή (σε ηλικίας μέχρι 35 ετών).

Έζησε με πατριωτικές αξίες και εξαιρετικά ανεπτυγμένο το αίσθημα της προσφοράς στον συνάνθρωπο, επιδεικνύοντας πλούσιο φιλανθρωπικό έργο. Ο Κωνσταντίνος Σαμαράς ήταν παιδί επαρχιακής μεσσηνιακής πολύτεκνης οικογένειας, με τόπο καταγωγής του την Πύλο, ένας ξεχωριστός άνθρωπος, επιστήμονας με διεθνές κύρος και σπουδαίο κοινωνικό έργο».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα