Γ΄ Εθνική: Η ΕΠΟ θέλει διακοπή για να κάνει…αναδιάρθρωση!

Προς οριστική διακοπή του πρωταθλήματος της Γ΄   Εθνικής οδεύει η ΕΠΟ. Ωστόσο, τα ερωτηματικά είναι κυρίως τι θα ισχύσει για την άνοδο, αλλά και τον υποβιβασμό.

Το σενάριο που συνοδεύει την οριστική διακοπή (και θα συζητηθεί αύριο, 29/4 στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ) αναφέρει ότι θα ανέβουν αυτομάτως στην Football League οι 8 ομάδες που είναι επικεφαλής στην βαθμολογία των ομίλων.

Όμως βάση προκήρυξης έπρεπε να ανέβουν 4 ομάδες μετά από μπαράζ  κάτι που σημαίνει ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των ομάδων της Football League χωρίς να έχει αποφασιστεί από πουθενά κανενός είδους αναδιάρθρωση.

Ακόμη χειρότερα με τους υποβιβασμούς, όπου επιχειρείται να περάσει ένα μοντέλο για να σωθούν πολλές ομάδες και να παραμείνουν στην Γ  Εθνική και του χρόνου ώστε οι τοπικές Ενώσεις να δουν ..θετικά την απόφαση της ΕΠΟ ενόψει των εκλογών για την ανάδειξη νέας διοίκησης στα τέλη Αυγούστου.

Έτσι, προγραμματίζεται να σωθούν όλες οι ομάδες που δεν έχουν απόσταση μεγαλύτερη των 5 βαθμών από την ζώνη του υποβιβασμού και που υπό άλλες συνθήκες θα είχαν υποβιβαστεί.

Μ αυτόν τον τρόπο η ΕΠΟ αυξάνει ουσιαστικά τις ομάδες της Γ Εθνικής αφού θα ανεβάσει και όλες τις ομάδες από τα τοπικά πρωταθλήματα, τα οποία-επίσης- θα διακόψει…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα