Γ. Γεραπετρίτης: Ο καλύτερος δικηγόρος!!! (του ΠΑΟΚ…)

Ο υπουργός Επικρατείας πρώτα παρέσυρε τον πρωθυπουργό σε εξαγγελίες για την εξυγίανση στο ποδόσφαιρο, που είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να υλοποιηθούν, και στη συνέχεια ενόψει εκδικάσεων από τακτικούς δικαστές των ποινών ΠΑΟΚ και Ξάνθης, απεφάνθη δημόσια για τις υπό έκδοση αποφάσεις

Σε ένα εξαιρετικό τηλεοπτικό περιβάλλον στο ΟΡΕΝ του Ιβάν Σαββίδη, και στην εκπομπή «Η Δίκη» του Κυριάκου Θωμαΐδη –με τους παρουσιαστές να του πλέκουν το εγκώμιο για το «πόσο κατηρτισμένος είναι» και «πόσο ξεκάθαρη ήταν η θέση του, ότι το πόρισμα της ΕΕΑ είναι γνωμοδότηση ή απόφαση», ήλθε και η στιγμή να μιλήσει για τα φλέγοντα θέματα του ποδοσφαίρου, που ταλανίζουν τον χώρο περίπου 25 χρόνια.

Τα θέματα αυτά αφορούσαν τους πυλώνες εξυγίανσης του δύσμοιρου ελληνικού ποδοσφαίρου, δηλαδή τη Διαιτησία, την Αθλητική Δικαιοσύνη, και το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ.

Εκεί ο υπουργός Επικρατείας έχασε την μπάλα. Για την ακρίβεια δεν την έχασε, αλλά λόγω έλλειψης επιχειρημάτων προτίμησε να την πετάξει στην εξέδρα.

Ανεξάρτητη Διαιτησία

Αφού πρώτα, για να δείξει ότι είναι ενημερωμένος για το θέμα της Διαιτησίας, είπε στην εκπομπή ότι είχε συνομιλία με τον αντιπρόεδρο της FIFA και πρόεδρο της αγγλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου Γκρεκ Κλαρκ, ο οποίος του είπε ότι η Διαιτησία στην Αγγλία είναι ανεξάρτητη…

Μετά από δύο-τρία λεπτά ο κ. Γεραπετρίτης ξέχασε τον όρο «ανεξάρτητη» και μίλησε για «αυτορυθμιζόμενη» Διαιτησία!!!

Προφανώς, στην προσπάθειά του να πείσει παρουσιαστές και τηλεθεατές ότι είναι γνώστης του νευραλγικού αυτού τομέα στο ποδόσφαιρο, είχε αρχικά ξεχάσει ότι η Διαιτησία στην Αγγλία υπάγεται στην Ομοσπονδία και βεβαίως είναι αυτορυθμιζόμενη, αφού στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν υπάρχουν μεγαλο-ιδιοκτήτες να «σπρώχνουν» τα πακέτα στα μέλη της ΚΕΔ, δεν υπάρχει Περέιρα ούτε Όλγα, και επίσης δεν υπάρχει και κάποιος πολιτικός ονόματι Γεραπετρίτης να αλλάζει τον νόμο σε πειθαρχικές κυρώσεις λόγω μεγάλης έντασης, όπως είπε, λόγω του μεταναστευτικού προβλήματος. Ο πολυπράγμων κ. Γεραπετρίτης, που όπως ισχυρίστηκε έχει ζήσει στην Αγγλία, παρέλειψε να αναφέρει ότι όταν υπήρχε ένταση στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω των αψιμαχιών με τον  IRA, ο οποίος απειλούσε να ανατινάξει ακόμη και το Μπάκιγχαμ, οι ποδοσφαιρικοί αγώνες παρά την ένταση που τότε επικρατούσε και βεβαίως ήταν πολύ μεγαλύτερη από την τωρινή, διεξάγονταν κανονικά  και δεν υπήρχε κάποιος πολιτικός να παρέμβει στον πειθαρχικό κώδικα ώστε να ωφεληθεί κάποια εκ των διαγωνιζομένων ομάδα.

Αθλητική Δικαιοσύνη

 Όταν ήλθε η συζήτηση για την Αθλητική Δικαιοσύνη, και ο Κυριάκος Θωμαΐδης του είπε ότι οι αθλητικοί δικαστές διορίζονται από τη ΓΣ της ΕΠΟ, ο κ. Γεραπετρίτης με περισπούδαστο ύφος είπε ότι θα υπάρχει ρύθμιση, ώστε οι δικαστές να επιλέγονται από ανώτατη δικαστική αρχή.

Δηλαδή, σε ανάλυση των λεγομένων του υπουργού Επικρατείας, εν αγνοία της ΕΠΟ η κυβέρνηση θα αναλάβει τη συγκρότηση των Αθλητικών Πειθαρχικών Συμβουλίων, και προεξόφλησε προφανώς ότι θα συμφωνήσει η FIFA. Η διεθνής Συνομοσπονδία όμως έχει

210 χώρες στο δυναμικό της, με πολλές ομοσπονδίες να έχουν πρωθυπουργούς-φυλάρχους, με κρίκους στη μύτη και στα αυτιά, και που βεβαίως με τη ρύθμιση αυτή θα είχαν το δικαίωμα να ορίζουν αθλητικούς δικαστές!!!

Δηλαδή, η FIFA θα παρέκαμπτε το καταστατικό της για να κάνει το χατίρι κάποιου κυρίου Γεραπετρίτη σε κάποια από τις 210 χώρες που λέγεται Ελλάδα…

Μάλλον τα προηγούμενα βράδια ο κ. Γεραπετρίτης κοιμόταν ξέσκεπος και λόγω κρυολογήματος δεν είχε χρόνο για να ενημερωθεί τι ισχύει στη FIFA επί του θέματος.

Εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ

 Αφήσαμε τελευταίο –σαν κερασάκι στην τούρτα– το θέμα του εκλογικού συστήματος της ΕΠΟ. Εκεί τα είδαμε όλα!!!

Τι είπε ο υπουργός Επικρατείας;

«Η FIFA και η UEFA θα κάνουν τις προτάσεις τους, και εμείς ως κυβέρνηση θέλουμε ευρύτερη συμμετοχή στο εκλογικό σύστημα. Ε, τι θα κάνει η ΕΠΟ μπροστά στις θέσεις των διεθνών ομοσπονδιών και κυβέρνησης; Θα συμφωνήσει!!!».

Στο σημείο αυτό, δεν παρενέβη και κάποιος από τους παρουσιαστές να τον ενημερώσει ότι FIFA και UEFA δεν θέλουν αλλαγή του εκλογικού συστήματος, αφού με αυτό το σύστημα έχουν εξασφαλίσει την εκλογή αυτών που επιθυμούν στην Ελλάδα και οι οποίοι μετέπειτα τους ψηφίζουν και τους εκλέγουν ώστε να μη χάνουν την «καρέκλα» τους στη Γενεύη και στη Ζυρίχη. Και βέβαια η ΕΠΟ των βλαχοπροέδρων ποτέ δεν θα αποφασίσει με τη ΓΣ της την αλλαγή του εκλογικού συστήματος, αφού έτσι κάθε τέσσερα χρόνια με τα «πακέτα» που διακινούνται εξασφαλίζουν το εφάπαξ για το οποίο οι απλοί πολίτες δουλεύουν μια ζωή για να το πάρουν.

Και το κυριότερο, στο περίφημο συνυποσχετικό που επικαλείται με μεγάλη ευκολία ο κ. Γεραπετρίτης, δεν υπάρχει ούτε μία λέξη για αλλαγή του εκλογικού συστήματος της ΕΠΟ. Τουναντίον, υπάρχει δέσμευση ότι «όλα θα πρέπει να εγκριθούν από τις ποδοσφαιρικές αρχές», δηλαδή την ΕΠΟ!!!

Και επειδή –Σάββατο, κοντή γιορτή, έρχεται και η Κυριακή–, και σε 2-3 μήνες ο κ. Γεραπετρίτης θα είναι υπόλογος των τομών που ΔΕΝ θα γίνουν στο ποδόσφαιρο, έσπευσε να τα ρίξει ΟΛΑ στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι ο Κυριάκος ήταν σύμφωνος για όλα και ότι αυτός εκτελούσε εντολές.

Έτσι το ποδόσφαιρο με τη διαπραγμάτευση του κ. Γεραπετρίτη ως μαθητευόμενου μάγου θα έχει χάσει για μια ακόμη φορά την ευκαιρία να δει άσπρη μέρα.

Τελειώνοντας την αναφορά μας στα πεπραγμένα του κ. Γεραπετρίτη είμαστε υποχρεωμένοι να επισημάνουμε ότι με την παρουσία του στην εκπομπή επισκίασε όλους τους δικηγόρους του ΠΑΟΚ!!!

Συγκεκριμένα, το Νο2 της κυβέρνησης απεφάνθη ότι το πόρισμα της ΕΕΑ δεν αποτελεί απόφαση αλλά γνωμοδότηση… Με δεδομένο ότι η εκπομπή «Δίκη» έγινε τη Δευτέρα 9/3, την Τετάρτη 11/3 συνεζητείτο στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ η προσφυγή του Ολυμπιακού εις βάρος του ΠΑΟΚ για την επίσης προσφυγή του στα πολιτικά δικαστήρια, και την Πέμπτη 12/3 συνεζητείτο στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ η έφεση του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης για την ποινή της αφαίρεσης των 7 βαθμών, το ερώτημα που προκύπτει είναι πώς ένας κορυφαίος πολιτειακός παράγοντας και μάλιστα ικανότατος δικηγόρος, ενόψει εκδίκασης και αναμονής έκδοσης απόφασης από τακτικούς δικαστές, τοποθετήθηκε δημόσια και απεφάνθη επί κρινόμενου νομικού θέματος;

Αν οι τακτικοί δικαστές δεν υιοθετήσουν την άποψη αυτή του κ. Γεραπετρίτη, μήπως στις επόμενες προαγωγές στο δικαστικό σώμα ληφθεί υπ’ όψιν η ενδεχόμενη διαφωνία τους με τον υπουργό Επικρατείας;

Λέμε, μήπως…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα