Γαλλία: Την προεδρία διεκδικεί ο ακροδεξιός Ερίκ Ζεμούρ

Ο εθνικιστής Ερίκ Ζεμούρ, πρώην αρθρογράφος της εφημερίδας «Le Figaro», ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη (30/11) την απόφασή του να διεκδικήσει την προεδρία στις εκλογές του 2022.

Ο Ερίκ Ζεμούρ γνωστοποίησε αυτό που ήταν αναμενόμενο: ότι κατεβαίνει υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2022 απειλώντας να ψαλιδίσει τα ποσοστά της σταρ της γαλλικής Ακροδεξιάς, Μαρίν Λεπέν, με σχετικό βίντεο που δημοσιοποίησε στα social media.

Σήμερα το βράδυ, ο 60χρονος Γάλλος θα εμφανιστεί στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο «TF1» όπου θα αναλύσει το προεκλογικό του πρόγραμμα.

Στο επίμαχο βίντεο όπου ανακοινώνει την υποψηφιότητά του, ο Ερίκ Ζεμούρ , φορώντας μαύρο κοστούμι και με σοβαρό ύφος, λέει χαρακτηριστικά: «Αγαπητοί μου συμπατριώτες, (…) … Δεν είναι πλέον ώρα να μεταρρυθμίσουμε τη Γαλλία, αλλά να τη σώσουμε. Αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα για πρόεδρος. (…) Ζήτω η Δημοκρατία, και κυρίως ζήτω η Γαλλία!».

Ο Γάλλος εθνικιστής κάθεται σ’ ένα γραφείο, μπροστά από μία βιβλιοθήκη και ενώ ακούγονται ήχοι από την «Έβδομη Συμφωνία» του Μπετόβεν, διαβάζει με προσοχή τα χαρτιά του.

Με την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, ο Ζεμούρ ετοιμάζεται για την πρώτη προεκλογική του συγκέντρωση την Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου στο Παρίσι, σε μία επίδειξη δύναμης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα