Γεωργιάδης: Δεν θα υπάρξει γενικό lockdown

“Δεν θέλω κανένα περιοριστικό μέτρο γιατί βλάπτουν την οικονομία μας”, είπε χαρακτηριστικά

Για τα νέα μέτρα που θα ισχύουν αύριο σε εστίαση και χώρους διασκέδασης, καθώς και για το ενδεχόμενο νέου lockdown μίλησε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Είμαστε στην ίδια βάρκα του ιού και είναι παράλογο να αντιμετωπίζουμε συνεχώς άρνηση. Κανένας μας δεν επέλεξε να συμβεί αυτό», τόνισε με έμφαση στην ΕΡΤ ο κ. Γεωργιάδης αναφορικά με τα νέα μέτρα.

Σημείωσε δε ότι όταν έχεις μια πανδημία που επελαύνει πρέπει να βρεις τρόπους να λειτουργήσουν και οι κλειστοί χώροι ώστε να είναι υγειονομικά ασφαλείς, σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών.

Γι’ αυτό, όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, δίνεται η δυνατότητα στους καταστηματάρχες να δηλώσουν σε ειδική πλατφόρμα από την ερχόμενη εβδομάδα, αν η επιχείρησή τους θα είναι αμιγής ή μεικτή, υπογραμμίζοντας πως δεν θα δεχθούν ως υπουργείο να βάλουν περισσότερο κόσμο από το επιτρεπτό, γιατί τότε θα πρέπει να κλείσουν τα μαγαζιά τους.

Ερωτηθείς σχετικά, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει ζήτημα γενικού lockdown από τον Σεπτέμβριο καθώς η οικονομία της χώρας έχει υποστεί μεγάλη ζημιά με τα άλλα lockdown.

“Δεν θέλω κανένα περιοριστικό μέτρο γιατί βλάπτουν την οικονομία μας”, είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: Τα νησιά που έχουν υψηλό ποσοστό εμβολιασμένων (στο 90%) είναι γεμάτα ενώ όσα έχουν μικρό ποσοστό δεν πάνε καλά στον τουρισμό.

Παράλληλα δήλωσε πως όποιος θέλει να εμβολιαστεί, ακόμη και οι νέοι, μπορούν να βρουν εμβόλιο και να το κάνουν πριν πάνε διακοπές.

«Οι εμβολιασμένοι είναι περισσότεροι ασφαλείς, γι’ αυτούς το καλοκαίρι είναι περίοδος χαλάρωσης. Μόνο όσοι έχουν εμβολιαστεί μπορούν να μετακινηθούν ελεύθερα ως τουρίστες», είπε.

«Οι ανεμβολίαστοι είναι εκτεθειμένοι. Και όχι μόνο αυτό. Αλλά ένα μεγάλο μέρος τους βγάζει μια ζοφερή τοξικότητα για τους εμβολιασμένους. Βρίζει καταριέται και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο. Έχετε κάθε δικαίωμα να διαφωνείτε… αλλά δεν έχετε δικαίωμα να εκτοξεύετε κατάρες», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα