Γερμανικό ΥΠΕΞ για φυλάκιση Μπελέρη: Η Αλβανία πρέπει να σεβαστεί το ευρωπαϊκό κεκτημένο

Εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΕΞ, υπενθυμίζει τις υποχρεώσεις της Αλβανίας, που είναι υποψήφια προς ένταξη στην ΕΕ

Στις υποχρεώσεις της Αλβανίας, που απορρέουν από το καθεστώς της υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ χώρας παραπέμπει η γερμανική κυβέρνηση, ερωτηθείσα για τη φυλάκιση του δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη.

Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών απέφυγε, μιλώντας σε ελληνικά μέσα ενημέρωσης, να παρέμβει στην έρευνα που διεξάγεται, διευκρινίζοντας ότι «στην περίπτωση του υποψήφιου για το αξίωμα του Δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, διεξάγονται έρευνες των αλβανικών αρχών».

Όμως, η φυλάκιση του Μπελέρη δύο 24ωρα πριν τις δημοτικές εκλογές της Κυριακής, εγείρει ζήτημα προστασίας των μειονοτήτων σε μία υποψήφια προς ένταξη στην ΕΕ χώρα. Το Βερολίνο έχει ενεργά στηρίξει την ενταξιακή διαδικασία των δυτικών Βαλκανίων.

Επίσης, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου κλήθηκε να σχολιάσει αν η υπόθεση του δημάρχου Χειμάρρας θα επηρεάσει την ενταξιακή διαδικασία.

«Καθοριστικό για την ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ είναι η εκπλήρωση των κριτηρίων ένταξης, συμπεριλαμβανομένου και του Eυρωπαϊκού Kεκτημένου. Επ΄αυτού τίποτα δεν έχει αλλάξει», τόνισε ο γερμανός εκπρόσωπος. Να σημειωθεί ότι η προστασία των μειονοτήτων είναι συστατικό κομμάτι του EU-Acquis.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα