ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ: 12 άξονες δράσης για τον Πειραιά του 2030

Στο κατώφλι της ανανέωσης της εμπιστοσύνης των Πειραιωτών ο συνδυασμός του νυν δημάρχου «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ»

Θεωρώντας ότι στην προηγούμενη θητεία του πέτυχε σημαντικά πράγματα, όπως το ότι ο Πειραιάς βρίσκεται στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος, ο νυν δήμαρχος του μεγάλου λιμανιού από το 2014 και εκ νέου υποψήφιος, Γιάννης Μώραλης, ξαναδιεκδικεί την ψήφο των Πειραιωτών με ορίζοντα του έργου του ίδιου και του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» το 2030!

Επιμέλεια: Χρήστος Αγγελόπουλος

Οι παρεμβάσεις που κάνει η δημοτική αρχή του Πειραιά, σε συνεργασία µε τον Ολυμπιακό, την Πειραϊκή Εκκλησία και τοπικούς φορείς, γίνονται ορατές σε κάθε γωνιά της πόλης, βελτιώνοντας την καθημερινότητα των πολιτών. Έχοντας, μάλιστα, εξασφαλίσει πόσους ύψους 111 εκατ. ευρώ, στο επίνειο της πρωτεύουσας «τρέχουν» αυτή τη στιγμή και άλλα αναπτυξιακά έργα όπως για παράδειγμα η ανάπλαση του Μικρολίµανου, που βρίσκονται σε στάδιο υλοποίησης.

Επειδή, όμως, το αύριο του Πειραιά δεν σταματά στις 26 Μαΐου, αντιθέτως τότε δίνεται το εναρκτήριο λάκτισμα για τη συνέχιση της δουλειάς που ήδη γίνεται, ο Γιάννης Μώραλης και οι συνεργάτες του κατάρτισαν ένα μακρόπνοο προγραμματισμό σχεδιασμό που βασίζεται σε 12 άξονες και θα αρχίσει να εφαρμόζεται όπως λένε τα στελέχη του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» από την επομένη ημέρα της κάλπης.

Επιγραμματικά το πρόγραμμα Μώραλη περιλαμβάνει τις εξής δεσμεύσεις :

1] Καλύτερη ζωή στην πόλη: Με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, ξεκινώντας από την καθαριότητα της πόλης και την αποκομιδή των σκουπιδιών, ενίσχυση της δημοτικής αστυνομίας, αύξηση του πρασίνου, φροντίδα για τα αδέσποτα.

2] Φροντίδα για όσους έχουν ανάγκη: Mε έμφαση στους οικονομικά αδύναμους, στα παιδιά, στους ηλικιωμένους και στην αντιμετώπιση της φτώχειας. Ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου, αναβάθμιση των παιδικών σταθμών και δημιουργία νέων. Ενίσχυση των δομών και υπηρεσιών φροντίδας ηλικιωμένων, του ∆ημοτικού Ιατρείου και δηµιουργία νέου.

3] Ανοιχτή και έξυπνη διακυβέρνηση: Σταδιακή µετάβαση στην ψηφιακή παροχή των υπηρεσιών, µε στόχο τη µείωση της γραφειοκρατίας και την αποσυµφόρηση των υπηρεσιών του δήµου.

4] Προτεραιότητα στις γειτονιές: ∆ιαµόρφωση ενός ολοκληρωµένου πλαισίου δράσεων για κάθε γειτονιά του Πειραιά, το οποίο θα απαντά στις καθηµερινές ανάγκες για κάθε µία από τις 5 δηµοτικές κοινότητες.

5] Ώθηση στην οικονομία της πόλης: Αξιοποίηση πόρων για τη χρηµατοδότηση έργων υποδοµής, κοινωνικής συνοχής και ενίσχυσης της τοπικής οικονοµίας. Συνεργασία µε ιδιώτες που επιλέγουν τον Πειραιά για τα αναπτυξιακά τους σχέδια. Σχεδιασµός για δηµιουργία ξενοδοχειακών µονάδων στην πόλη και συνεδριακού κέντρου στην «Παγόδα».

6] Ο Πολιτισμός στο επίκεντρο: Ενίσχυση της παρουσίας του Πειραιά στα πολιτιστικά και καλλιτεχνικά δρώµενα, µε επίκεντρο το ∆ηµοτικό Θέατρο, το Βεάκειο και το ∆ηµοτικό Ωδείο. Δημιουργία Μουσείου του Ρεμπέτικου Τραγουδιού στον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό του Πειραιά. Οι «Ημέρες Θάλασσας» στην πρώτη γραμμή ενίσχυσης.

7] Ο Πειραιάς προορισμός: Αύξηση της επισκεψιµότητας της πόλης µε αξιοποίηση του «Destination Piraeus» ως κεντρικού τουριστικού «brand name» για τον Πειραιά. Υλοποίηση σύγχρονων δράσεων εξωστρέφειας και προβολής.

8] Αθλητισμός για όλους: Αναβάθµιση όλων των αθλητικών χώρων και δηµιουργία νέων σύγχρονων κλειστών χώρων άθλησης σε κάθε δηµοτική κοινότητα. ∆ιεκδίκηση κοµµατιού στον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ ή απαλλοτρίωση από το κράτος του οικοπέδου της ΧΡΩΠΕΙ για την κατασκευή σύγχρονου κολυµβητηρίου διεθνών προδιαγραφών, µε προσωπική δαπάνη του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη. Δημιουργία δημοτικού σκοπευτηρίου και προγράμματα ελεύθερης γυμναστικής στα ΚΑΠΗ του δήμου.

9] Έμφαση στη «γαλάζια» οικονομία και την επιχειρηματικότητα: Oλοκλήρωση του Κέντρου Καινοτοµίας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη, το οποίο έχει ήδη δηµοπρατηθεί. Ανάπτυξη του ναυτιλιακού cluster στον Πειραιά. ∆ηµιουργία Κέντρου Στήριξης των Επιχειρήσεων και πρωτοβουλίες ανάδειξης του εµπορικού κέντρου, µε στόχο την αύξηση της εµπορικής και καταναλωτικής κίνησης. Στήριξη της πρωτοβουλίας του «Blue Growth». Χρηµατοδότηση των υφιστάµενων, νέων και νεοφυών επιχειρήσεων µε περισσότερα από 24 εκατ. ευρώ από την ΟΧΕ.

10] Νέα, έξυπνη πόλη: Ο Πειραιάς προσαρμόζεται στην ψηφιακή εποχή. Επέκταση του ασύρµατου δικτύου wi-fi για ελεύθερη πρόσβαση στο Ιnternet σε 20 επιλεγµένους δηµόσιους χώρους. Προώθηση της ψηφιοποίησης της πολιτιστικής κληρονοµιάς, µε χρήση «έξυπνων» εφαρµογών για τη βελτίωση του φωτισµού και της στάθµευσης. ∆ηµιουργία ολοκληρωµένης ηλεκτρονικής πλατφόρµας για την ψηφιακή διακυβέρνηση.

11] Αλλαγή της αστικής εικόνας: Ανάπλαση στο Μικρολίµανο, στον Άγιο ∆ιονύσιο, στην Ακτή ∆ηλαβέρη, στην Ακτή Θεµιστοκλέους, στην Πλατεία Καρπάθου και στην κεντρική υπαίθρια αγορά του δήµου. Αξιοποίηση του Στρατοπέδου Παπαδογιωργή. Χρήση του διατηρητέου κτιρίου Περδίκη για τη µετεγκατάσταση υπηρεσιών του δήµου. Αξιοποίηση του Πύργου. Παραχώρηση του κτιρίου της πρώην Ραλλείου Σχολής στο υπουργείο ∆ικαιοσύνης για µετεγκατάσταση των δικαστηρίων του Πειραιά και των δικαστικών υπηρεσιών.

12] Σχεδιασμός για τον Πειραιά του 2030: Σχεδιάζονται βιώσιµες λύσεις για τις µεταφορές, την πρόσβαση και τη στάθµευση. Αξιοποίηση των δηµόσιων ακινήτων της πόλης και εκείνων που παραµένουν αναξιοποίητοι. Αξιοποίηση όλων των διαθέσιµων χρηµατοδοτικών εργαλείων.

Μια 20ετία δραστηριοποίησης στο μεγάλο λιμάνι

Ο Γιάννης Μώραλης είναι δήμαρχος Πειραιά από τον Σεπτέμβριο του 2014 και πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Γεννήθηκε το 1968 και φοίτησε στο οικονομικό τμήμα του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Γιος του αείμνηστου υπουργού Πέτρου Μώραλη, είχε πάντα ενδιαφέρον για τα κοινά και την πολιτική, χωρίς όμως να έχει ενταχθεί ενεργά σε κάποιο πολιτικό κόμμα. Εργάζεται από 22 ετών. Για περισσότερα από 20 χρόνια δραστηριοποιείται στον Πειραιά, τόσο ως ελεύθερος επαγγελματίας στον χώρο του αθλητικού Marketing και της επικοινωνίας, όσο και ως στέλεχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός έχοντας αναλάβει σημαντικές θέσεις ευθύνης. Το 2011 ανέλαβε τη θέση του αντιπροέδρου και γενικού διευθυντή της ΠΑΕ. Το 2012 εκλέχτηκε πρόεδρος της Super League όπου και παρέμεινε μέχρι την εκλογή του στο δημαρχιακό αξίωμα, το 2014.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα