Γνωστός δημοσιογράφος αποκάλυψε ότι πάσχει από νευρική ανορεξία

Στην εκπομπή «Έχουμε και Λέμε» στο «Νέο Κανάλι» βρέθηκε καλεσμένος ο δημοσιογράφος Μιχάλης Λαγάνης. Ο Μιχάλης αποκάλυψε ότι πάσχει εδώ και 20 χρόνια από νευρική ανορεξία αιφνιδιάζοντας τους συναδέλφους του αλλά και τους τηλεθεατές.

Ο δημοσιογράφος που έχει εργαστεί στο «Mega» και στο «Alter» δήλωσε πως σήμερα ζυγίζει 61 κιλά με 1,88 ύψος ενώ έχει υπάρξει αρκετά πιο αδύνατος.

«Μαμά συγγνώμη. Δεν σου είχα πει τίποτα. Νομίζω κάποια στιγμή έπρεπε να το κάνω. Αυτή τη στιγμή είμαι 61 κιλά. Είμαι 1,88. Έχω υπάρξει και 50 κιλά, έχω υπάρξει και 80 κιλά. Μέχρι το 1999 ήμουν ένας φυσιολογικότατος νέος. Ξαφνικά το 1999 μετά τις πανελλήνιες εξετάσεις, άρχισαν να συμβαίνουν διάφορα περίεργα. (…) Να ψειρίζω το φαγητό, να παίρνω θερμιδομετρητές. Άρχισα να βλέπω τον εαυτό μου χοντρό. Δείτε πως είμαι τώρα. Πολύς κόσμος συνδέει τη νευρική ανορεξία με την εικόνα της συγχωρεμένης της Νανάς Καραγιάννη και με κάποιους άλλους που βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο. Δεν υπάρχει μόνο νευρική ανορεξία»

 

Και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Εγώ συγκεκριμένα σύμφωνα με διάγνωση, έχω ψυχογενής ανορεξία με χρόνια εμμονική διαταραχή. Είμαι σαν ένας χρήστης ναρκωτικών. Αν δεν κάνω τη δόση μου, που είναι να φάω τεράστιες ποσότητες φαγητού. Με έχετε δει μέσα τι τρώω. Αλλά εν αντιθέσει με τους βουλιμικούς που κάνουν εμετό, μετά πρέπει να περπατήσω άπειρα χιλιόμετρα. Αυτή η κατάσταση κρατάει 20 χρόνια».

Διαβάστε επίσης