Γραμμένος-Δέδες: Ντελιβεράδες ειδήσεων…

Στο τελευταίο της φύλλο η «ΑΠΟΨΗ» ανέδειξε το… παράπονο του προέδρου της ΕΠΟ για την μη ενημέρωση του φίλαθλου κοινού για τις μεγάλες επαφές που είχε στο Παρίσι, στη Γενική Συνέλευση της FIFA.

Η μουρμούρα του προέδρου από το Παρίσι, έφτανε μέχρι την Αθήνα καθώς θεωρούσε ότι «δεν υπήρχε ενημέρωση για τις επαφές μου με τους παράγοντες από άλλες χώρες».  Ο Β. Γραμμένος είδε στο Παρίσι δύο σημαντικούς ποδοσφαιρικούς παράγοντες, τους Ζ. Λάκοβιτς και Μπ. Βασάλο και στις συζητήσεις τους τέθηκαν ζητήματα πρώτης γραμμής για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το θέμα αυτό σχεδόν εξαφανίστηκε. Ποιος ευθύνεται όμως γι’ αυτή την κατάντια της επικοινωνίας; Μάλλον ο πρόεδρος της ΕΠΟ θα πρέπει να πάει σ’ έναν καθρέφτη για να εντοπίσει τον υπεύθυνο.

Ο Βαγγέλης Γραμμένος ή έστω ο Αλέξης Δέδες που τον συνόδευε στο εξωτερικό μετέφεραν κάποιες ειδήσεις στο επικοινωνιακό επιτελείο της ΕΠΟ και αυτό τις απέκρυψε; Τι θέλει να πει ο ποιητής; Είναι δυνατόν να μην έχει μαζί της έναν άνθρωπο της επικοινωνίας που πληρώνει η Ομοσπονδία; Κι αν δεν μπορούσε ο Ιάκωβος Φιλιππούσης, υπάρχουν Τσαπίδης, Ζολώτας, Μπλούνας που θα μπορούσαν να συνοδεύσουν τον πρόεδρο, ή έστω να αναδείξουν τις επαφές του προέδρου της ΕΠΟ στο Παρίσι, εφόσον είχαν την σχετική ενημέρωση. Όταν αποφασίζει ο πρόεδρος της ΕΠΟ να μην τον συνοδεύσει στέλεχος του επικοινωνιακού επιτελείου της Ομοσπονδίας, πώς θέλει ν’ αναδειχθούν οι όποιες επαφές του;

Στη διάρκεια της παραμονής του στο Παρίσι, ο Γραμμένος άκουσε τους παράγοντες της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας να του ξεκαθαρίζουν πως δεν πρόκειται να το κουνήσει από την Ελλάδα ο Μέλο Περέιρα. Του το κατέστησαν σαφές σε όλους τους τόνους πώς πρέπει να βρει τρόπο ο Ευάγγελος να περάσει από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ την επέκταση στο συμβόλαιο του Πορτογάλου.

Για το θέμα του Περέιρα ξαφνικά πάντως βρέθηκε δίαυλος επικοινωνιακής πολιτικής και πέρασε στην Ελλάδα η επιθυμία των ξένων. Τρεις τοποτηρητές των υπερεθνικών ομοσπονδιών (Ζ. Λάκοβιτς, Μπ. Βασάλο και Χ. Χούμπελ) του έστειλαν ηχηρό μήνυμα:

“Αν δεν περάσει η ανανέωση του συμβολαίου Περέιρα στις 19 Ιουνίου, μέσα στο επόμενο τριήμερο θα έχουμε Grexit”!

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ διαβεβαίωσε και τους τρεις ότι θα επιχειρηματολογήσει στα μέλη της ΕΕ της ΕΠΟ υπέρ της παραμονής Περέιρα. Μάλιστα θα επισημάνει τον κίνδυνο αποβολής του ελληνικού ποδοσφαίρου από τις υπερεθνικές ομοσπονδίες.

Αυτό αναδείχθηκε και από αυτούς στους οποίους Γραμμένος ή Δέδες διοχέτευσαν την είδηση ότι… Περέιρα πρόεδρο στην ΚΕΔ, ή αντίο Ευρώπη. Για παράδειγμα το ανέδειξε ο καλός συνάδελφος Κυριάκος Θωμαϊδης στην «Δίκη». Αφού είχε επισημάνει την κάκιστη επικοινωνιακή πολιτική της ΕΠΟ, ο κος Βαγγέλης ή ο κος Αλέξης, φρόντισαν ώστε να έχει την αποκλειστικότητα στην πληροφόρηση για τα διαδραματισθέντα στο Παρίσι.

Σε κάποια στιγμή πάντως ο παραπονούμενος Βαγγέλης Γραμμένος, αλλά και ο Αλέξης Δέδες, θα πρέπει να καταλάβουν ότι όταν μετατρέπονται σε ντελιβεράδες ειδήσεων δεν πρέπει να παραπονιούνται πως το έργο και οι υψηλές επαφές τους δεν φαίνονται. Κάποια στιγμή ίσως είναι καλό να καταλάβουν ποιος είναι ο ρόλος των δημοσιογράφων και πως για την κακή επικοινωνιακή πολιτική υπεύθυνοι είναι ο ίδιοι, που αποκλείουν τις ειδήσεις από τους δημοσιογράφους του επικοινωνιακού τμήματος της ΕΠΟ, μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσουν εκείνους που θεωρούν ότι θα τους είναι χρήσιμοι στο παρόν και στο μέλλον.

 

 

Διαβάστε επίσης