Η Ελλάδα αξίζει τον σεβασμό για τις επιτυχίες της

Το εγκώμιο των ελληνικών προσπαθειών έπλεξε εκ νέου ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε άρθρο του στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, στο οποίο αναφέρει χαρακτηριστικά πως η Ελλάδα «αξίζει τον σεβασμό για τις επιτυχίες της».

Σύμφωνα με τον κ. Σόιμπλε  η Ελλάδα παρά τα μεγάλα της  προβλήματα τον τελευταίο ενάμισι χρόνο ανταποκρίθηκε στις υποχρεώσεις της καλύτερα από ότι προβλεπόταν στο δεύτερο πρόγραμμα στήριξης, καθώς τα στοιχεία για την ανάπτυξη είναι βελτιωμένα ενώ και  η μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος συντελέστηκε ταχύτερα από ό,τι προβλεπόταν.

«Όποιος δεν επιδεικνύει έστω λίγο σεβασμό σε αυτές τις επιδόσεις, δεν διαθέτει την ικανότητα για μια επαρκή και αντικειμενική συνεκτίμηση της κατάστασης», τονίζει ο κ. Σόιμπλε.

Ο Γερμανός υπουργός αναφέρεται και στις πολιτικές κρίσεις που σημειώνονται σε κάποιες χώρες, υπογραμμίζοντας ότι αυτές δεν προκαλούν πλέον κίνδυνο μετάδοσης της κρίσης. «Η ευρωζώνη έχει βγει από τη μεγαλύτερη σε διάρκεια ύφεση της ιστορίας της» γράφει ο κ. Σόιμπλε, υπενθυμίζοντας ότι η Ιρλανδία και η Ισπανία εγκαταλείπουν στο τέλος του χρόνου τα μνημόνια, ενώ έπεται και η Πορτογαλία.

Διαβάστε επίσης