Η επίσκεψη της Eθνικής Ιταλίας σε παιδικό νοσοκομείο (video)

Η Εθνική Ιταλίας μπορεί να αντιμετωπίζει αύριο(12/10, 21:45) την Εθνική Ελλάδος για την 7η αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2020, ωστόσο, χθες προχώρησε σε μία πολύ σπουδαία και αξιέπαινη κίνηση.

Συγκεκριμένα οι παίκτες, ο προπονητής και ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας επισκέφθηκαν το παιδικό νοσοκομείο της Ρώμης, “Μπαμπίνο Γκεσού”. Εκεί προσέφεραν δώρα στα παιδιά, έπαιξαν μαζί τους, ενώ οι μικροί ασθενείς με την σειρά τους, χάρισαν στου ποδοσφαιριστές της “Σκουάντρα Ατζούρα” μία υπογεγραμμένη μπάλα και προπονητικές “σαλιάρες”, τις οποίες θα χρησιμοποιήσουν οι Ιταλοί διεθνείς κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης στην αναμέτρηση κόντρα στην Εθνική μας ομάδα.

Επίσης η Ομοσπονδία έδωσε 5.000 εισιτήρια, τα οποία θα διανεμηθούν στα μικρά παιδάκια που έχουν την άδεια να βγουν από το νοσοκομείο, στις οικογένειές τους, στους υπαλλήλους, καθώς και στους εθελοντές που εργάζονται στο νοσοκομείο, προκειμένου να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση μέσα από το “Ολίμπικο”. Παράλληλα άνοιξε και μία τηλεφωνική γραμμή, ώστε να γίνονται εύκολα δωρεές προς το νοσοκομείο.

Κατά την αποχώρηση τους από το νοσοκομείο ο προπονητής της εθνικής Ιταλίας Ρομπέρτο Μαντσίνι δήλωσε χαρακτηριστικά: Αυτές οι εμπειρίες είναι πάντα αξέχαστες, ίσως είναι οι πιο όμορφες που μπορεί να συμβούν. Σίγουρα είναι μια εξαιρετική μέρα και στο τέλος έχω τη χαρά αυτών των  παιδιών που, παρά τα προβλήματα τους, είναι ευτυχισμένοι εδώΌταν βλέπετε ένα άρρωστο παιδί , αναρωτιέστε γιατί, αλλά δυστυχώς αυτή είναι η ζωή. Και μας διδάσκουν ότι δεν πρέπει ποτέ να σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε . Η εθνική ομάδα πρέπει να κάνει τέτοιες ενέργειες επειδή ανήκει σε όλους τους Ιταλούς, σε όλους τους φίλους του ποδοσφαίρου σε όλους τους αθλητές και πάνω απ ‘όλα στα παιδιά “.

Ανάλογα ήταν και τα λεγόμενα του προέδρου της ιταλικής Ομοσπονδίας, Γκαμπριέλε Γκαβρίνα, ο οποίος ανέφερε: “Αυτές οι επισκέψεις βοηθάνε τον κόσμο μας να καταλάβει πόσο σημαντική είναι η διάσταση του ποδοσφαίρου που καταφέρνει να δώσει και ένα χαμόγελο σε μια τόσο δύσκολη στιγμή για αυτά τα μικρά παιδιά. Έχουμε λάβει τόση ενέργεια από αυτά τα υπέροχα παιδιά “.

Διαβάστε επίσης