«Η Ευρώπη υψώνει το δικό της τείχος προστασίας»

Παρέμβαση στο Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, έκανε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, τονίζοντας πως η κοινή πολιτική στον τομέα της Ασφάλειας και της Αμυνας, αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ο υπουργός Αμυνας τόνισε πως «σε όλες τις σχετικές διεργασίες η Ελλάδα είναι παρούσα. Οι προτάσεις της Λαίδης Ashton και οι κύριες θεματικές έχουν τεθεί και τις επεξεργαζόμαστε. Τόσο σε σχέση με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου, όσο και στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας, που ξεκινάει όπως είναι γνωστό, την 1η Ιανουαρίου.

Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση της Κοινής Πολιτικής στον τομέα της Αμυνας και της Ασφάλειας έρχεται να δώσει ουσιαστικό περιεχόμενο στις κοινές μας επιδιώξεις. Κυρίως στην Κοινοτική Αλληλεγγύη, που τόσο δοκιμάστηκε από τη δημοσιονομική κρίση και την καμπή στη νομισματική ένωση. Απέναντι στους κοινούς κινδύνους, η Ευρώπη διαμορφώνει τις δικές της πολιτικές, το δικό της, “τείχος προστασίας”. Η ασφάλεια των θαλασσίων οδών ενάντια στην Πειρατεία, η ανάπτυξη της κυβερνοάμυνας, οι Ευρωπαϊκές αμυντικές υποδομές και η αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, είναι κορυφαίες θεματικές και πεδία δράσης για την Ενωμένη Ευρώπη.

Η Ευρώπη πρέπει πάση θυσία να στηριχθεί στην αμυντική βιομηχανία της και τον βασικό πυλώνα της, που είναι οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Και αυτό θα πράξουμε. Η Ευρωπαϊκή οικογένεια ανασυντάσσεται και αντιδρά. Η πορεία της Ευρώπης μπαίνει σε μια καινούργια φάση. Πρέπει να οδηγήσει, το ταχύτερο δυνατόν, στην πολιτική ενοποίησή της που είναι η προϋπόθεση για την πλήρη και ουσιαστική ολοκλήρωσή της», τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος.

Διαβάστε επίσης