Η Ισπανία μακράν η κορυφαία του EURO, αλλά η Ιταλία είναι στον τελικό, γιατί έτσι αποφάσισαν τα πέναλτι, όχι το ποδόσφαιρο

Αν σου αρέσει το ποδόσφαιρο, η Ισπανία έπρεπε να είναι στον τελικό, γιατί παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στον κόσμο. Η Ιταλία, ωστόσο, ήταν αυτή που προκρίθηκε στα πέναλτι στον τελικό του EURO 2021 την προσεχή Κυριακή, όπου θα συναντήσει την Αγγλία ή την Δανία. Κανονική διάρκεια και παράταση, 1-1, πέναλτι 4-2.

Πρέπει να διαλέξουμε, τι ακριβώς αγαπάμε. Το καλό, το ποιοτικό ποδόσφαιρο ή αυτό το ορθολογιστικό, το αμυντικό, που στόχο έχει να κλέψει τη νίκη; Αυτό είναι το ερώτημα.

Η Ισπανία είναι τουλάχιστον τρεις κλάσεις καλύτερη από την Ιταλία, αυτό πρέπει να το παραδεχτούν εχθροί και φίλοι. Ωστόσο, το ποδόσφαιρο είναι γκολ. Το έβαλε ο Κιέζα, ισοφάρισε ο Μοράτα και το παιχνίδι πήγαινε μαθηματικά στα πέναλτι. Εκεί το πήγαν οι Ιταλοί γιατί έχουν καλύτερο τερματοφύλακα από τους Ισπανούς. Τον Ντοναρούμα. Ο Ισπανός Σιμόν είναι μια αστεία περίπτωση.

Η Ιταλία, λοιπόν, είναι μια άχρηστη ομάδα; Προφανώς όχι. Είναι μια χαρά ομάδα, όταν έπαιξε με τις άλλες ομάδες. Από την Ισπανία δεν είναι καλύτερη. Κι την Αγγλία, μπορεί να την κερδίσει και μέσα στο «Γουέμπλεϊ». Η Ισπανία, απλά διαφέρει απ όλους τους υπόλοιπους.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ
Λοκατέλι. Αποκρούει ο Σιμόν
Ντάνι Ολμο. Αουτ
Μπελότι. Γκολ. 1-0 η Ιταλία
Ζεράρ Μορένο. Γκολ. 1-1 η Ισπανία
Μπονούτσι. Γκολ. 2-1 η Ιταλία
Τιάγκο Αλκάνταρα. Γκολ. 2-2 η Ισπανία
Μπερναρντέσκι. Γκολ. 3-2 η Ιταλία
Μοράτα. Αποκρούει ο Ντοναρούμα, μένει το 3-2
Ζορζίνιο. Γκολ. 4-2 η Ιταλία, περνά στον τελικό

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα