«Η κυβέρνηση έχει σκοπό να εκβιάσει τους καναλάρχες»

Νέα επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, καταγγέλλοντας μέσω του ρ/σ Αθήνα 9.84 ότι το Μέγαρο Μαξίμου έχει σκοπό να εκβιάσει του νέους καναλάρχες, απειλώντας τους ότι θα δώσει θεματικές άδειες.

«Η κυβέρνηση αντί να χτυπήσει τη διαπλοκή και να βάλει ευρωπαϊκούς κανόνες στην τηλεόραση, επέλεξε ένα μοντέλο – μείγμα Λατινικής Αμερικής και Σοβιετικής Ένωσης» παρατήρησε ο επικεφαλής του Ποταμίου, ενώ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει σκοπό να εκβιάσει του νέους καναλάρχες, απειλώντας τους ότι θα δώσει θεματικές άδειες. «Εσείς οι τέσσερις που πήρατε άδειες, συμπεριφερθείτε καλά, σεβαστείτε την παντοκρατορία μας, αλλιώτικα η επιχειρηματική σας τοποθέτηση στα media θα είναι επισφαλής, γιατί θα δώσω κι άλλες άδειες, είναι αυτό που λέει ο μέγας καναλάρχης κ. Παππάς σε αυτούς που κέρδισαν τον διαγωνισμό», είπε ο κ. Θεοδωράκης.

Παράλληλα, εξέφρασε την ανησυχία του για το ότι τα τέσσερα κανάλια είναι εύκολο να οδηγήσουν τη χώρα σε μια περίοδο καθοδηγούμενης ενημέρωσης, με μικρότερο ανταγωνισμό, χειρότερη ενημέρωση και χειρότερο πρόγραμμα. «Η κυβέρνηση δε θέλει να πατάξει τη διαπλοκή, θέλει να δημιουργήσει μια ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΙΣΤΙΚΗ διαπλοκή» τόνισε με νόημα.

Ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε και στην πορεία των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους, λέγοντας ότι «έχουμε βαρεθεί να ζούμε σε ένα καθεστώς μόνιμης εκκρεμότητας». Σχολιάζοντας τις πληροφορίες ότι υπάρχει κίνδυνος να μην δοθεί η δόση των 2,8 δισ. ευρώ του Σεπτεμβρίου, τόνισε ότι «από το μεγάλο κατάλογο της συμφωνίας που έχει υπογράψει η κυβέρνηση, έπρεπε να είχε κάνει δέκα πράγματα και έχει κάνει ένα» είπε και πρόσθεσε ότι η μεγάλη ανεργία, η απλήρωτη εργασία, οι επιχειρήσεις που κλείνουν και η φυγή του κόσμου στο εξωτερικό, είναι οι πραγματικοί δείκτες μιας οικονομίας που είναι σε κακά χάλια. «Λένε ότι πάμε καλά, αλλά προσβάλλουν τη νοημοσύνη του κόσμου», σημείωσε ο ίδιος.

Τέλος, για την έντονη κριτική που έχει δεχθεί για σχέσεις με τον επιχειρηματία, Γιώργο Μπόμπολα, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που ήδη έχουν παρουσιάσει εθελοντές του Κινήματος στο διαδίκτυο, η προβολή Θεοδωράκη – Τσίπρα, στην εφημερίδα του κ. Μπόμπολα είναι ένα προς 100.

«Με την βοήθεια επιχειρηματιών, μεταξύ των οποίων και ο κ. Μπόμπολας, ο κ. Τσίπρας ανέβηκε στην εξουσία, αλλά κανείς δεν μπορεί να μείνει στην εξουσία έχοντας στο πλευρό του μόνο επιχειρηματίες, πρέπει να έχεις και τον λαό. Και από ότι φαίνεται αυτή τη στιγμή ο λαός εγκαταλείπει τον κ. Τσίπρα» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Διαβάστε επίσης