Η Μόσχα λυπάται που η ΕΕ αρνήθηκε μια συνάντηση κορυφής με την Ρωσία

«Απαιτείται πολιτική βούληση», σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ν. Πεσκόφ

Η Μόσχα εκφράζει τη λύπη της για το ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση αρνήθηκε τη διεξαγωγή μιας συνάντησης κορυφής με τη Ρωσία και για την απόφασή της να μελετήσει την επιβολή νέων κυρώσεων στη Ρωσία, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε ότι «ο πρόεδρος Πούτιν ενδιαφερόταν και εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για τη δημιουργία σχέσεων εργασίας μεταξύ της Μόσχας και των Βρυξελλών», προσθέτοντας ότι η θέση του Ρώσου προέδρου είναι «ότι είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στη δημιουργία τέτοιων σχέσεων, στον βαθμό που είναι έτοιμοι να προχωρήσουν οι συνομιλητές μας».

Απαντώντας στο ερώτημα ποια από τις πλευρές θα πρέπει να κάνει το πρώτο βήμα, ο Πεσκόφ είπε ότι «ιδανικά αυτό πρέπει να είναι μια αμοιβαία κίνηση του ενός προς τον άλλο», προσθέτοντας ότι «στην περίπτωση αυτή απαιτείται πολιτική βούληση».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε ότι στο ζήτημα αυτό η θέση του Ρώσου προέδρου «είναι εξαιρετικά σαφής και συνεπής», την ίδια στιγμή που η θέση των Ευρωπαίων είναι «πολλαπλή, δεν είναι εντελώς συνεπής, και σε ορισμένα ζητήματα είναι ακατανόητη», εκτιμώντας ότι «οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να διανύσουν ακόμη μια συγκεκριμένη πορεία έως ότου διαμορφώσουν τελικά τη θέση τους».

Τέλος, ο Πεσκόφ είπε ότι το Κρεμλίνο προσβλέπει στο ότι οι χώρες της ΕΕ θα επιδείξουν μια ισορροπημένη προσέγγιση, και θα συνεχίσουν να προωθούν την ιδέα για την αποκατάσταση του διαλόγου μεταξύ Μόσχας και Βρυξελλών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα