Ογκολογική κλινική μετατρέπεται σε Covid στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»

Προκειμένου  να αποφευχθεί η κατάρρευση του ΕΣΥ, το Γ.Ν Παπαγεωργίου αποφάσισε να ανοίξει 5η κλινική covid, ενώ για την επίτευξη του εγχειρήματος κρίνεται αναγκαίο να κλείσει μία ογκολογική.

«Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα πιεστική και αποφασίστηκε με γνώμονα την αποσυμπίεση να προστεθεί πέμπτη κλινική στις μέχρι πρότινος τέσσερις για περιστατικά covid», ανέφερε στο  GRTimes ο πρόεδρος των εργαζομένων του Γ.Ν Παπαγεωργίου Παναγιώτης Τουχτίδης.

Ανησυχητικό είναι ωστόσο ότι για να λειτουργήσει καινούρια κλινική για ασθενείς με κορωνοϊό θα αναγκαστεί να κλείσει μια ογκολογική και οι ασθενείς του ογκολογικού και αιματολογικού να μεταφερθούν σε άλλα νοσοκομεία αναλόγως.

Όπως αναφέρει ο κύριος Τουχτίδης η κλινική covid έχει δρομολογηθεί να τεθεί σε λειτουργία εντός 48ωρου και να είναι έτοιμη να υποδεχτεί ασθενείς μέχρι την Πέμπτη που έχει εφημερία το Παπαγεωργίου.

Παράλληλα, αναφέρθηκε  στην τελευταία εφημερία του «Παπαγεωργίου» κάνοντας γνωστό ότι 25 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, 13 σε ΜΑΦ και 108 σε απλές κλίνες.

Επίσης, όπως ανέφερε σήμερα σε ανακοίνωση του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, 15 διασωληνωμένοι ασθενείς στο Παπαγεωργίου βρίσκονται σε ΜΑΦ και στεφανιαία σε λίστα αναμονής για ΜΕΘ.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα