«Η ρύθμιση του χρέους είναι εθνικό ζήτημα…»

«Απρεπή» χαρακτήρισε τη δήλωση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αναφορικά με το ελληνικό χρέος, η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στον ρ/σ Πρακτορείο Fm. Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, τόνισε ακόμη ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, απευθυνόταν ευθέως στον Μπάρακ Ομπάμα.

Επίσης, η πρώην υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε υψηλού συμβολισμού την επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου αν και όπως είπε «δεν αποφασίζουν οι Αμερικανοί για το χρέος». Η κα. Μπακογιάννη υπογράμμισε πως το θέμα του χρέους είναι εθνικό ζήτημα, το οποίο εκτίμησε ότι θα διευθετηθεί μετά την αξιολόγηση και την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. Πάντως, υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους για τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Ερωτηθείσα για την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η Ντόρα Μπακογιάννη απάντησε ότι η Ν.Δ. «υπόσχεται μείωση δαπανών του κράτους και όχι απολύσεις» υπογραμμίζοντας πως το κράτος πλέον είναι αριθμητικά μικρό αλλά υπάρχει περιθώριο περιστολής δαπανών. Παράλληλα, υπογράμμισε πως η «γαλάζια» παράταξης θα προχωρήσει στη μείωση της φορολογίας και θα ενθαρρύνει τις επενδύσεις, ενώ τόνισε και την ανάγκη να διορθωθεί η αγορά εργασίας.

Καταλήγοντας, η Ντόρα Μπακογιάννη επέμεινε στην ανάγκη εκλογών άμεσα, καθώς όπως είπε η Ν.Δ. δεν θέλει να αναλάβει τη διακυβέρνηση επί των ερειπίων της χώρας και θέλει να προλάβει ώστε να μην υπαχθεί η χώρα σε 4ο μνημόνιο.

Διαβάστε επίσης