Η Ρωσία εξοπλίζει τα νέα πυρηνικά της υποβρύχια με υπερηχητικούς πυραύλους

Έχουν βεληνεκές 900 χιλιομέτρων

Ρωσία βρίσκεται στη διαδικασία εξοπλισμού των νέων  πυρηνικών υποβρυχίων της με υπερηχητικούς πυραύλους Zircon, δήλωσε ο επικεφαλής του μεγαλύτερου ναυπηγείου της Ρωσίας στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.

«Τα πυρηνικά υποβρύχια πολλαπλών χρήσεων του προγράμματος Yasen-M θα … εξοπλιστούν με το σύστημα πυραύλων Zircon σε τακτική βάση», δήλωσε στο RIA ο Αλεξέι Ραχμάνοφ, διευθύνων σύμβουλος της United Shipbuilding Corporation (USC).

«Οι εργασίες προς αυτή την κατεύθυνση βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη», πρόσθεσε ο ίδιος.

Αντικατάσταση των σοβιετικών υποβρυχίων

Τα υποβρύχια κλάσης Yasen, γνωστά και ως Project 885M, είναι πυρηνοκίνητα πυραυλοκίνητα υποβρύχια κρουζ, που κατασκευάστηκαν για να αντικαταστήσουν τα πυρηνικά επιθετικά υποβρύχια της σοβιετικής εποχής, στο πλαίσιο προγράμματος εκσυγχρονισμού του στρατού και του στόλου.

Οι υπερηχητικοί πύραυλοι Zircon έχουν βεληνεκές 900 χιλιομέτρων και μπορούν να ταξιδέψουν με ταχύτητα πολλαπλάσια της ταχύτητας του ήχου, καθιστώντας δύσκολη την άμυνα εναντίον τους.

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε νωρίτερα φέτος ότι η Ρωσία θα ξεκινήσει μαζικές προμήθειες πυραύλων Zircon στο πλαίσιο των προσπαθειών της χώρας να ενισχύσει τις πυρηνικές της δυνάμεις.

Η ρωσική φρεγάτα πολλαπλών χρήσεων Admiral Gorshkov, η οποία δοκίμασε τις δυνατότητες κρούσης της στον δυτικό Ατλαντικό Ωκεανό νωρίτερα φέτος, έχει ήδη εξοπλιστεί με πυραύλους Zircon.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα