«Η χώρα βγαίνει και πάλι όρθια από την δοκιμασία»

Μήνυμα πως «η χώρα βγαίνει και πάλι όρθια από την δοκιμασία χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού», στέλνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, με αφορμή τον αυριανό εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτηρίζει την 28η Οκτωβρίου ως «μία από τις λαμπρότερες σελίδες της ιστορίας μας» και «αρχή του παλλαϊκού νικηφόρου πολέμου των Ελλήνων ενάντια στο φασισμό». «Κάθε γενιά όμως αντιμετωπίζει τις δικές της προκλήσεις και στη δική μας έλαχε να αντιμετωπίσει ένα διαφορετικό πόλεμο, έναν ανορθόδοξο πόλεμο με ασύμμετρες  χρηματοοικονομικές απειλές», συνεχίζει, προσθέτοντας πάντως ότι πλέον «έχουμε διανύσει το μεγαλύτερο διάστημα για την οριστική και ασφαλή έξοδο της πατρίδας μας από την κρίση», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Μπορούμε πλέον να πούμε ότι ο  πόλεμος της γενιάς μας έχει κερδηθεί, αρκεί ο ίδιος ο ελληνικός λαός να σεβαστεί τις θυσίες του και να έχει ως ύπατο κριτήριο την αλήθεια», υπογραμμίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σημειώνοντας ότι «κανένα εμπόδιο δεν είναι ανυπέρβλητο μπροστά στον ενωμένο και αποφασισμένο ελληνικό λαό».

Διαβάστε επίσης