ΚΚΕ: Ημέρα έμπνευσης και γνώσης η 28η Οκτωβρίου

Μήνυμα αντίστασης, έστειλε το ΚΚΕ ενόψει της επετείου της 28ης Οκτωβρίου. «Τιμάμε το ΟΧΙ του ελληνικού λαού ενάντια στο φασισμό-ναζισμό.

Τον αγώνα και τους νεκρούς των στρατιωτικών και του λαού στο μέτωπο και τα μετόπισθεν. Τιμάμε όσους συνέχισαν την πάλη ενάντια στη ναζιστική κατοχή και τους ντόπιους συνεργάτες τους, τους εκατοντάδες χιλιάδες λαού και πατριώτες, τους αγωνιστές του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, που έγραψαν λαμπρές σελίδες με τον αγώνα ενάντια στους κατακτητές. Η 28η Οκτωβρίου είναι ταυτόχρονα ημέρα έμπνευσης και γνώσης, διδάσκει στο λαό και τη νεολαία να πουν σήμερα το δικό τους ΟΧΙ στην πολιτική της φτώχειας και της εξαθλίωσης, στα αντιλαϊκά μνημόνια διαρκείας που του επιβάλλουν η ΕΕ και οι κυβερνήσεις για τα συμφέροντα του κεφαλαίου» υπογραμμίζει σε ανακοίνωση του ο Περισσός.

«Το ΚΚΕ», αναφέρει η ανακοίνωση, «από την πρώτη στιγμή σάλπισε την αντίσταση στον εισβολέα, παρά το γεγονός ότι το ίδιο ήταν σοβαρά τραυματισμένο και χτυπημένο από τη μεταξική δικτατορία, με χιλιάδες μέλη του στις φυλακές και τις εξορίες» και επισημαίνει την σημασία του ιστορικού γράμματος του ΓΓ της ΚΕ του κόμματος, Νίκου Ζαχαριάδη με το οποίο κάλεσε τον ελληνικό λαό να δώσει όλες του τις δυνάμεις στον αγώνα».

Διαβάστε επίσης