Ινδία: 25 νεκροί από πτώση κτιρίου

Εικοσιπέντε νεκροί είναι ο μέχρι τώρα τραγικός απολογισμός από κατάρρευση κτιρίου στην Ινδία.  Το συμβάν έλαβε χώρα  στην οικονομική πρωτεύουσα της Ινδίας, Μουμπάι (Βομβάη) ενώ συνολικά 36 κάτοικοι, μεταξύ των οποίων ένα μικρό κορίτσι, έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής. Ωστόσο, υπάρχουν φόβοι, ότι έως και 35 άλλοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα ερείπια

 «Από χθες το βράδυ έχουμε ανασύρει περισσότερα πτώματα από τα ερείπια και ο συνολικός αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους 25», δήλωσε τηλεφωνικώς ο διοικητής της εθνικής δύναμης διαχείρισης καταστροφών Άλοκ Αβάσθι.

Το τετραώροφο κτίριο στο νοτιοανατολικό τμήμα της πόλης κατέρρευσε νωρίς το πρωί της Παρασκευής, την ώρα που οι περισσότεροι άνθρωποι κοιμόντουσαν.

Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το κτίριο αυτό, ηλικίας περίπου 30 ετών, ήταν ένα συγκρότημα κατοικιών για δημοτικούς υπαλλήλους, το οποίο δεν ανταποκρινόταν στα κριτήρια ασφάλειας.

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 6 παιδιά, είχαν χάσει την ζωή τους από την κατάρρευση ενός κτιρίου στα περίχωρα της Μουμπάι τον Ιούνιο, ενώ τουλάχιστον 74 ήταν οι νεκροί από την κατάρρευση ενός άλλου πολυώροφου κτιρίου στην ίδια περιοχή τον Απρίλιο.

 

 

Διαβάστε επίσης