ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗΣ : Ο Μάκης στα δύο την Ελλάδα, ο Ιβάν τη Θεσσαλονίκη…

Ο Άγιος Βασίλης δεν θα έρθει εφέτος στο ποδόσφαιρο. Να μην τον περιμένουνε ούτε στην ΕΠΟ, ούτε στη Super League1, ούτε στις ΠΑΕ. Σάμπως τόσα χρόνια που ερχότανε κι έφερνε δώρα, έγινε τίποτα; Μία από τα ίδια και χειρότερα. Από τους Γκιρτζίκηδες πήγε στους Γραμμένους το ποδόσφαιρο. Άλλαξε προς το καλύτερο; Πλάκα κάνουμε τώρα; Χειρότερο έγινε, καλύτερο δεν έγινε.

Θα γίνει κανένας απ’ αυτούς που ασχολούνται με την μπάλα καλύτερος άνθρωπος το 2021; Για πες μου έναν, ρε. Άντε και θέλει να γίνει, σου λέω εγώ. Τον αφήνουν οι απέναντι; Θα βγει αύριο ένας επενδυτής να πει «ελάτε να φτιάξουμε το ποδόσφαιρο» και θα πάνε οι άλλοι; Πλάκα κάνουμε τώρα; Στον μεζέ θα τον πάρουνε κι οι φίλαθλοι όλων των ομάδων. Ότι ο κύριος είναι η γραφικός ή υποκριτής και μας δουλεύει.

Έτσι είναι πλασμένος ο Έλληνας. Ο εαυτούλης του. Η κατσίκα του διπλανού και τα γνωστά, μη λέμε πάλι τα ίδια. Πού πας μακριά, μάστορα. Την απόφαση της Εφέσεων περιμένει όλη η Ελλάδα. Για ΠΑΟΚ, Ξάνθη και τα ρέστα. Μάλιστα. Υπάρχει περίπτωση να μη γίνει νταβαντούρι; Όποια κι είναι η απόφαση. Άπαξ και χάσει ο ΠΑΟΚ, ο Ιβάν πάει να χωρίσει την Ελλάδα στα δύο, λες κι είναι δική του.

Αν κερδίσει ο Σαββίδης, πάλι θα βρίζει γιατί ταλαιπωρήθηκε η ομάδα πέρυσι και φέτος. Ότι ο Σβιντέρσκι δεν μπορούσε να βρει δίκτυα, γιατί είχε στο μυαλό του την απόφαση της Εφέσεων και του CAS. Δεν μπορούσε να συγκεντρωθεί το παλικάρι.

Αν χάσει ο Μαρινάκης, θα τρέχει στο CAS. Τι να έρθει να κάνει ο Αϊ-Βασίλης, ρε, να φέρει δώρα; Χαμένα θα πάνε. Να σου πω το απλό. Να σου αποδείξω, δηλαδή, ότι δεν αλλάζει τίποτα σ’ αυτό το ρημάδι. Μπορεί ο Ιβάν να βγάλει μία ανακοίνωση, ότι θα σεβαστεί όποια κι αν είναι την απόφαση της Εφέσεων και δεν θα την προσβάλει στο CAS, και δεν θα βγάλει τα μπιστόλια του Σαββιδοτεχνείου και τους Αρβύλες να πυροβολάνε τον Μητσοτάκη, τον Αυγενάκη, τον Μαρινάκη, τη Μαρούπα, τον Αρκούδη και ό,τι άλλο βρεθεί στον δρόμο;

Εδώ σε θέλω, κάβουρα, να περπατάς στα κάρβουνα. Σιγά μη βγάλει τέτοια ανακοίνωση. Θα βγάλει ανακοίνωση και για τους Έλληνες, όπως έκανε για τον Ελληνισμό της Ρωσίας, όπου ξαναβγήκε πρόεδρος και αυτό ήταν όλο. Ότι πρέπει να προσέχουν οι Έλληνες τις οικογένειες, να έχουν στον Ιησού στην καρδιά τους κι από ’δώ πήγαν κι άλλοι.

Τώρα, θα πεις, σάμπως ο Ιβάν κάνει δουλειές με κάνα σοβαρό κράτος; Άπαξ κι οι κοινωνία είναι σαπάκι, τι να σου κάνει τώρα ο Ιβάν. Τον λαγό του Νικολάκη του Παππά θα κάνει με τις τηλεοπτικές άδειες. Κι ότι ο Τσίπρας είναι σαν τον Πούτιν κι ο Μητσοτάκης δεν θα γίνει πρωθυπουργός. Αυτό έλεγε.

Και τώρα που δεν του βγήκανε τα κόζα με τον Αλέξη και τον Πάνο τον Καμμένο που του έχτισε τη νέα Τούμπα, τώρα απειλεί να χωρίσει την Ελλάδα στα δύο, άπαξ κι ο Γιαρένης του ρίξει καμία μπάτσα με την απόφαση. Λες και θα φταίει ο Γιαρένης που ο Καλπαζίδης έκανε τη ματσαραγκιά και κινούσε λογαριασμούς 7 μιλιόνια, σερβιτοράκος άνθρωπος.

Έτσι είναι. Ο Ιβάν νομίζει ότι η Θεσσαλονίκη τού ανήκει, είναι δικιά του. Και τη Μακεδονία νόμιζε ότι την εξουσιάζει, αλλά έκανε την πάπια όταν ο κόσμος έβγαινε στους δρόμους. Τον πήρανε χαμπάρι ότι έπαιζε το παιχνιδάκι του Τσίπρα, όμως, οι Μακεδόνες. Μπας και είπε τίποτα για τη Μακεδονία ο Ιβάν και δεν το πήραμε χαμπάρι;

Άλλο θέλω να σου πω. Πιο σοβαρό. Από τη στιγμή που μπήκαν στον χορό οι σύνδεσμοι του Ηρακλή και του Άρη με ανακοινώσεις κατά του Ιβάν, το πράμα ξέφυγε πολύ στη Θεσσαλονίκη.

Τον άλλον τον μαχαιρώσανε στην Τούμπα. Ήταν ένα οπαδικό έγκλημα, γράφουνε τα σάιτ στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα. Τι θα πει οπαδικό έγκλημα; Ποιοι πλακώσανε ποιους στην Τούμπα; Οι «γνωστοί άγνωστοι»; Και ποιοι τα κάνανε λαμπόγυαλο τα γραφεία του Ηρακλή; Αυτό είναι το χειρότερο, μάστορα. Ο Ιβάν ν’ απειλεί να χωρίσει στην Ελλάδα στα δύο, και τελικά να το κάνει με τη Θεσσαλονίκη. Αυτό λένε τα καμένα γραφεία και τα μαχαιρώματα.

Εκεί είναι το πρόβλημα, κι όχι οι αλαφρομυαλιές του Μάκη Γκαγκάτση, μάστορα. Μη γίνει κι η Θεσσαλονίκη σαν την Αθήνα που πλακώνονται κάθε τρεις και λίγο σε μαχαιρώματα στις γειτονιές και καίνε γραφεία των συνδέσμων.

Έτσι είναι. Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα, μάστορα. Πίνανε πέρυσι καφέ οι Βούλγαροι οπαδοί του Άρη, έπεσε το σύρμα και πάει το παλικάρι, ο Τόσκο Μποζατζίσκι. Το καθαρίσανε. Κι εγώ δεν θα σου πω για τα δικαστήρια και τι έγινε, αν δηλαδή ήταν μέσα τα πρωτοπαλίκαρα της Θύρας4.

Εγώ σου λέω ότι θα έχει ο άλλος μια δουλειά στην Πυλαία και θα φοβάται να πάει. Θα θέλει ν’ αγοράσει κάτι από τις Σαράντα Εκκλησιές και θα βάζει δυο μάσκες στο πρόσωπο, μήπως τυχόν και τον αναγνωρίσει κανένας και ψωνίζει από ξύλο.

Έτσι είναι. Απλά πράγματα σου λέω, μάστορα, για να δεις τι μπορεί να παίξει με τις παπαριές του Ιβάν και του Σαββιδοτεχνείου. Είναι ο άλλος οργανωμένος στο SUPER3 και του γκελάρει γκόμενα από την Τούμπα. Εύκολο είναι να πάει στην Αγιά-Βαρβάρα για ραντεβού; Άπαξ και τον κοζάρει κανένα μάτι, τι χαμπάρια;

Εδώ, ρε, στην Αθήνα, οι οργανωμένοι δεν ξεμυτάνε από την περιοχή τους. Γνωρίζονται όλοι αυτοί μεταξύ τους κι ας είναι ένα μπορντέλο αυτή η πόλη που δεν ξέρει και πόσους κατοίκους έχει επάνω της. Για σκέψου στη Θεσσαλονίκη, που όλοι βγαίνουνε βόλτα στον Λευκό Πύργο και σουλάτσο στην παραλιακή και την Αριστοτέλους. Αδύνατο να μη σε δει κάνα μάτι. Αλλά, πού το πας μακριά, μάγκα.

Όταν το Σαββιδοτεχνείο σού κάνει πλύση εγκεφάλου χρόνια τώρα για τον Άρη, ότι είναι υπάλληλοι του Μαρινάκη, τι τα θες τι τα γυρεύεις. Και τον φουκαρά τον Σιαμπάνη τον χλευάσανε για τα γκολ του έφαγε από τον Ολυμπιακό. Άπιαστα ήτανε, αλλά σάμπως έχει καμία σημασία; Σημασία έχει να πιστέψουνε οι ψωνισμένοι ότι κάτι παίζει. Για να σιχαθούνε τον Άρη. Παίζει με τον Άρη και τον Ολυμπιακό, αλλά δεν παίζει με τον Βόλο που του δώσανε έξι δανεικούς πέρυσι. Κι άμα ο Ιβάν δεν ήταν στεγνός και τους πήρε πίσω γα να μην κάνει αγορές, πάλι εκεί θα ήτανε.

Βγαίνει κι ο Μπαλτάκος και λέει στο ράδιο ότι η Θεσσαλονίκη είναι αδικημένη και ότι πρέπει να φτιάξουνε ένα μπλοκ οι ομάδες της. Για το αθηναϊκό κατεστημένο και τα ρέστα. Και γιατί δεν τον πελέκησε κανένας από το Σαββιδοτεχνείο, που πάει και λέει τέτοια πράγματα ο Άρης για τους προδότες της Θεσσαλονίκης;

Γιατί τη βρήκανε ωραία την ιδέα, ρε, γι’ αυτό. Σου λέει, άπαξ και γίνει αυτό, εμείς οι περισσότεροι θα είμαστε τα αφεντικά. Κι ο Άρης με τον Ηρακλή και την Καλαμαριά θα παίρνουνε κανένα χαρτζηλίκι για να τη βγάζουνε. Να μη θέλουνε και Ευρώπες και τα ρέστα. Τη φωνή τους μονάχα να βάζουνε ότι η Θεσσαλονίκη είναι μια γροθιά.

Οι οργανωμένοι του Ηρακλή δεν ξεχνάνε ότι πριν από τρία χρόνια ο ΠΑΟΚ ψήφισε την αποβολή του από το πρωτάθλημα στη Super League. Μη θυμηθούμε τι του γράφανε του Σαββίδη στα πανό. Ξεφτίλα είναι αυτό που κάνανε, χυδαίο κι εμετικό το πανό. Αυτό το λέμε εμείς. Δεν μπορεί να το πει ο Ιβάν, γιατί κι αυτός κρέμασε πανό για τον Μαρινάκη στην Τούμπα. Το ίδιο εμετικό και χυδαίο.

Όσο για τον Άρη, κι αυτοί βγάλανε ανακοίνωση κατά του Ιβάν. Και του λένε, να βγάλει τα συμβόλαια όλα που έχει υπογράψει ο ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό, όταν παλιά του πουλούσε παίκτες. Από τον Κωστίκο, τον Ορφανό, τον Γούναρη, Αλεξίου, Τοχούρογλου και καμία εικοσαριά.

Σ’ το κλείνω. Ο Σαββίδης τη χώρισε τη Θεσσαλονίκη στα δύο. Αυτό κατάφερε. Κι άμα βγει καμία απόφαση από την Εφέσεων και αρχίσει ο Χρυσόστομος να λέει τις παπαριές του, θα γίνουν κουλουβάχατα με τους Αρειανούς και τους Ηρακλειδείς. Καλή Χρονιά και καλά μυαλά σε όλους. Που δεν το βλέπω, δηλαδή.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα