Κακά τα μαντάτα για την Ιπποκράτους

Ούτε οι άγιες μέρες που πέρασαν δεν επέτρεψαν στον Βαγγέλη Βενιζέλο να χαμογελάσει. Η πολιτική τακτική που ακολούθησε το τελευταίο διάστημα αποδεικνύεται λάθος και το αποτέλεσμα είναι ένα ΠΑΣΟΚ βαθύτατα λαβωμένο.

Ως μαντατοφόροι της αγανάκτησης επιστρέφουν από τις Πασχαλινές διακοπές τους οι βουλευτές της Ιπποκράτους, οι οποίοι δεν πρόλαβαν ούτε καν να ανασάνουν. Αν και στην πλειοψηφία τους απέφυγαν να κυκλοφορήσουν, παρ’ όλα αυτά δεν μπόρεσαν να αποφύγουν την ελάχιστη έκθεση στα κοινά.

Όμως, ακόμα και στις εκκλησίες που βρέθηκαν, αντιμετώπισαν τον θυμό των τοπικών κοινωνιών.

Στις σημειώσεις τους έχει καταγραφεί η οργή των ψηφοφόρων για την πολιτική τακτική που ακολουθεί το κόμμα στηρίζοντας την κυβέρνηση του «Σαμαρά», όπως χαρακτηριστικά έλεγαν, αλλά και θυμός για τον εσωκομματικό πόλεμο που έχει ξεσπάσει με αφορμή τα οικονομικά του κόμματος και την κόντρα Βενιζέλου – Παπανδρέου.

Όσον αφορά αυτή την κόντρα, σύμφωνα με πληροφορίες, από την πλευρά του ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αναμένεται να ζητήσει να δοθούν όλα τα στοιχεία για τα οικονομικά του κόμματος στη δημοσιότητα, καθώς θέλει να καθαρίσει το όνομά του πριν κλείσει η υπόθεση. Αυτό φέρνει σε δύσκολη θέση τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος ήλπιζε πως η συζήτηση δεν θα επιστρέψει στο καυτό αυτό ζήτημα τουλάχιστον μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος.

Την ίδια ώρα στο ΠΑΣΟΚ στοχεύουν σε εξωστρεφή πολιτική με αφετηρία τη σημερινή συνάντηση αντιπροσωπείας του κόμματος με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη, για να συζητήσουν τις εξελίξεις στον δημόσιο τομέα, το κλείσιμο κάποιων νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου, αλλά και το θέμα των απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων σύμφωνα με τον Χρήστο Πρωτόπαπα.

«Έχουμε αναλάβει μια δέσμευση, και αυτή η δέσμευση δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη ότι θα γίνουν απολύσεις. Υπάρχουν τρόποι με μια συνολική αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και με κινήσεις ανθρώπων που είναι κοντά στη σύνταξη και μπορούν με μερικά πλασματικά χρόνια να φύγουν», τονίζει ο κ. Πρωτόπαπας.

«Για το θέμα αυτό θα κάνουμε μια επίσκεψη απόψε στον κ. Μανιτάκη ως ΠΑΣΟΚ για να δούμε τι προτίθεται να κάνει το αρμόδιο υπουργείο. Από την άλλη ακούμε για το κλείσιμο νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου. Δεν είμαστε δογματικά αντίθετοι, αλλά πρέπει να ξέρουμε ποια νομικά πρόσωπα θα κλείσουν, γιατί έχουν αξιολογηθεί ως μη χρήσιμα και κάποιος άλλος μπορεί να κάνει τη δουλειά τους στο Δημόσιο. Αν υπάρχουν τέτοια νομικά πρόσωπα, ας κλείσουν. Αλλά να ξέρουμε ποια είναι και γιατί κλείνουν. Δεν παραχωρούμε λευκή επιταγή. Πρέπει να γίνει συζήτηση ώστε να πειστούμε ότι υπάρχει μια σύγχρονη και σοβαρή αξιολόγηση όπως γίνεται σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Θ. Π.

Διαβάστε επίσης