«Καλοκαίρι ρετρό»

Περιοδεία με παλιά τραγούδια με τον Δαυίδ Ναχμία

Η πρώτη ρετρό καλοκαιρινή περιοδεία με τον μοναδικό στο είδος Δαυίδ Ναχμία είναι γεγονός! Έτσι, στις 20 Ιουνίου οι αγαπημένοι καλλιτέχνες της περίφημης αυτής περιοδείας θα μας περιμένουν στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά, ενώ στις 22 Ιουλίου στο Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου.

Αναφερόμαστε στους καλλιτέχνες που έζησαν τα δημιουργικά τους χρόνια  απ’ την αρχή του ελληνικού εικοστού αιώνα μέχρι το τέλος της δεκαετίας του ’50, στους οποίους κληρώθηκε η απεικόνιση του εσωτερικού τοπίου των ανθρώπων τότε.

Μεγάλες πιέσεις σε κάθε επίπεδο δημιούργησαν μορφωμένα τραγούδια για ένα κοινό απαιτητικό, πολύ προσεκτικό στις λεπτομέρειες με αληθινό ενδιαφέρον και προσμονή για το επόμενο δημιούργημα.
Μεγάλα θαύματα συνέβαιναν σε κάθε επίπεδο στη Ρώμη, στο Παρίσι και σε όλη την Ευρώπη και, σαν να μην έφτανε η ντόπια σοδιά τραγουδιών, οι Έλληνες αποπειράθηκαν να αδελφωθούν με τους Ευρωπαίους συνανθρώπους τους και να μοιραστούν τις χαρές και τους καημούς τους, τραγουδώντας έναν τεράστιο αριθμό «μεταγλωττισμένων» τραγουδιών που είχαν διαγράψει επιτυχημένη πορεία στον ευρωπαϊκό ορίζοντα. Ίσως να είναι αυτό το εφαλτήριο της παγκοσμιοποίησης, πολύ πριν βέβαια πέσει η τέχνη κάτω από τις ρόδες του μεταμοντέρνου φορτηγού.

Η παράσταση αποτελείται από εναλλακτικές επιλογές τραγουδιών που χαρακτηρίζουν τον καιρό τους. Κάποιες μεταφρασμένες επιτυχίες και κάποια άλλα, αδίκως παραγνωρισμένα, ελληνικά τραγούδια υψηλής αξίας.

Δύο υπέροχοι ερμηνευτές αναλαμβάνουν αυτό το απαράμιλλο ταξίδι στον χρόνο: Ο Θάνος Πολύδωρας και η Εβελίνα Νικόλιζα.

Συμμετέχουν ο Δάκης και η Αργυρώ Καπαρού.

Το πρόγραμμα επιμελείται ο Δαυίδ Ναχμίας.

Διαβάστε επίσης