Κάποιος να τους οργανώσει… (Μαξίμου και «γαλάζια» ευρωομάδα)

Στα τυφλά και χωρίς διευκρινήσεις 7 ευρωβουλευτές της Ν.Δ. έριξαν «μαύρο» σε πρόταση για την άρση προστασίας των πατεντών

Και επίτηδες να το είχε κάνει ο Τζο Μπάιντεν, με τη δήλωσή του για τις πατέντες των εμβολίων τέτοια ανακατωσούρα δεν θα είχε καταφέρει να προκαλέσει στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό.

Ως γνωστόν, όλα ξεκίνησαν από την τοποθέτηση του Αμερικανού Προέδρου για την ανάγκη (έκτακτης) κατάργησης της πνευματικής ιδιοκτησίας στα εμβόλια κατά του κορωνοϊού.

Οι του Μαξίμου υπενθύμισαν ότι ο Κυριάκος από πέρσι τον Απρίλη είχε σπεύσει να σιγοντάρει τη θέση Μόσιαλου περί συνεργασίας των κυβερνήσεων προκειμένου να αγοραστούν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας για το μελλοντικό (τότε) εμβόλιο και να εγγυηθούν τη μαζική παραγωγή του σε παγκόσμια κλίμακα. Οι ΣΥΡΙΖΑίοι υπενθύμισαν προηγούμενες αναφορές του πρωθυπουργού για «λεφτόδεντρα» και «εμβολιόδεντρα».

Επειδή όμως ο λόγος για πατέντες, στην κυβέρνηση μάλλον θα έπρεπε να τους ανησυχεί περισσότερο μία σχετική ανοργανωσιά να το πούμε, που αφορά τη «γαλάζια»  ευρωομάδα, παρά ο χαρτοπόλεμος με τον Τσίπρα. Το λέμε αυτό διότι, όπως διέρρευσε τις προηγούμενες ημέρες,  7 ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έριξαν «μαύρο» σε πρόταση της Αριστεράς για την άρση προστασίας των πατεντών.

Για να είμαστε δίκαιοι, οι κεραίες τής «Α» στις Βρυξέλλες έμαθαν από έγκυρους… μαρτυριάρηδες ότι η προς ψήφιση πρόταση στο Ευρωκοινοβούλιο ήταν γενικόλογη και αφορούσε όλα τα πατενταρισμένα φαρμακευτικά σκευάσματα και όχι ειδικά τα εμβόλια, κι αυτό αλλάζει την οπτική.

Δεν παύει ωστόσο να αναρωτιέται και ο πιο καλόπιστος: έχει γίνει ντόρος, μαστίζεται το σύμπαν από την πανδημία, και δεν μπορούσαν να συνεννοηθούν τι ακριβώς θα ψηφίσουν; Ή μήπως δεν μπορούσαν να ζητήσουν διευκρινίσεις και να βάλουν έναν «αστερίσκο» εξαίρεσης για το εμβόλιο, αφού αυτή ήταν η τοποθέτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου;

Και, τέλος πάντων, εντάξει, δεν ήξεραν. Δεν ρώταγαν με ποιον πρέπει να συνταχθεί η ευρωομάδα τής Ν.Δ. σε ένα τόσο κρίσιμο όπως αποδεικνύεται θέμα; Εκτός, πια, αν έπρεπε να πάνε μονοκούκι με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και τις βουλές Μέρκελ- Βέμπερ

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα