Καταγγελία του σκοπιανού εθνικιστικού VMRO για δωροδοκία βουλευτών με 250.000 ευρώ

Απόπειρα δωροδοκίας με 250.000 ευρώ δύο βουλευτών του σκοπιανού εθνικιστικού κόμματος VMRO κατήγγειλε  ο Αντόνιο Μιλόσοσκι που ανήκει στο συγκεκριμένο κόμμα και αντιτίθεται στη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Δύο συνάδελφοι προσεγγίστηκαν ξεχωριστά από “φιλικούς απεσταλμένους” που εστάλησαν από έναν υψηλά ιστάμενο κυβερνητικό αξιωματούχο και τους προσφέρθηκαν 250.000 ευρώ στον καθένα, αν αλλάξουν τη θέση τους και ψηφίσουν για τις συνταγματικές αλλαγές», λέει στη συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα FAZ ο κ. Μιλόσοσκι.

Οι συνάδελφοί του αρνήθηκαν την πρόταση «και θα αναφέρουν αυτή την απόπειρα δωροδοκίας στον εισαγγελέα όταν αυτός ο θεσμός απελευθερωθεί από τον μακρινό έλεγχο της κυβέρνησης».

Ο ίδιος καταγγέλλει ότι μαζί με άλλους 15 βουλευτές του VMRO εκλήθησαν για ακρόαση από το Σώμα Δίωξης Διαφθοράς ως ύποπτοι, από την επομένη του δημοψηφίσματος της 30ής Σεπτεμβρίου, μέχρι και πριν από λίγες ημέρες. Μάλιστα λέει ότι το κόμμα του Ζόραν Ζάεφ κατέχει υλικό από παράνομες μαγνητοφωνήσεις για να εκβιάζει πολιτικούς και επιχειρηματίες.

Διαβάστε επίσης