Καθοδηγούμενοι και στημένοι οι έλεγχοι στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Στο σκαμνί οι ειδ. επιθεωρητές της Μ. Παπασπύρου, Αγγ. Βογιατζή, Φ. Ντινάκη, Αρ. Μπέλια και Ελ. Ρίζου για παράνομες πράξεις εις βάρος υπαλλήλων του ΚΕΕΛΠΝΟ

Όπως είναι γνωστό –καθώς το θέμα έχει πάρει πολλές φορές έκταση στον Τύπο–, για τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. από Μικτά Κλιμάκια Ελέγχου και που συγκροτήθηκαν ειδικά γι’ αυτόν τον σκοπό, με Αποφάσεις της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης Μαρίας Παπασπύρου ως Προέδρου του Συντονιστικού Οργάνου Επιθεώρησης & Ελέγχου (Σ.Ο.Ε.Ε./Μ.Κ.Ε.) έχει υπάρξει ΣΩΡΕΙΑ καταγγελιών από υπαλλήλους του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. για καθοδηγούμενους και στημένους ελέγχους.

Μεταξύ και άλλων τα Μέλη του Κλιμακίου Ελέγχου που επιλέγηκαν από την Μ. Παπασπύρου, δηλαδή οι ελεγκτές που τελούν χρέη ανακριτικού υπαλλήλου στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. έχουν καταμηνυθεί από πληθώρα υπαλλήλων του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. –τουλάχιστον 7 συντριπτικές καταγγελίες υπαλλήλων έχουν έρθει εις γνώση της «Α» από έγκυρες πηγές–, για κατάχρηση εξουσίας,  άσκηση πίεσης σε βαθμό εκβίασης που τους ασκήθηκε από τους ελεγκτές να ψευδορκήσουν (να αλλάξουν ακόμα και υπάρχουσες ένορκες καταθέσεις τους), για αποκλεισμό τους από κατάθεση, αφού οι Ελεγκτές δεν δέχονταν να τους εξετάσουν ως αρμόδιους υπαλλήλους καίτοι οι ίδιοι το ζητούσαν και ήταν κρίσιμοι μάρτυρες αντιθέτως καλούσαν αντ’ αυτών τελείως αναρμοδίους τρίτους προκειμένου να αποσπάσουν ψευδείς και  βολικές για την στοιχειοθέτηση κατηγορίας καταθέσεις, ενώ κάλεσαν ακόμα και προμηθευτή έντυπου υλικού του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. που είχε ήδη θέματα με την Δικαιοσύνη προκειμένου όντας σε ευάλωτη θέση… να του αποσπάσουν κατάθεση για το παντελώς άσχετο με εκείνον θέμα των «προσλήψεων» στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.!!! 

Αυτό που δεν είναι γνωστό όμως είναι ότι οι Ελεγκτές που επέλεξε η Μαρία Παπασπύρου να διενεργήσουν τον έλεγχο στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. ΗΔΗ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και μάλιστα έχουν ΗΔΗ ΚΛΗΘΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΩΣ ΥΠΟΠΤΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΠΡΑΞΗ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΟΒΑΡΩΝ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ κατά την άσκηση των καθηκόντων τους ως ανακριτικών υπαλλήλων στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. στο πλαίσιο της Ω 2018/47 δικογραφίας που έχει σχηματιστεί ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ στην Εισαγγελία Πρωτοδικών μετά την υποβολή μηνύσεως από 7 τουλάχιστον διαφορετικούς υπαλλήλους του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.

Τα ανωτέρω αποτελούν μόνο μέρος των καταγγελιών των υπαλλήλων του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. κατά των διορισμένων από τη Γενική Επιθεωρήτρια Μαρία Παπασπύρου  Ελεγκτών.

Στο μικροσκόπιο της ανάκρισης ο ρόλος της Μ. Παπασπύρου και του Θεόφ. Ρόζεμπεργκ

Στο επίκεντρο της έρευνας ο ρόλος της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης, Μαρίας Παπασπύρου, καθώς σχεδόν αυτόματα και εύλογα καθείς διερωτάται αν διερευνήθηκε η πιθανή ευθύνη της επί όλων των ανωτέρω πράξεων των Επιθεωρητών  σε επίπεδο  ηθικής αυτουργίας, ή και τουλάχιστον παρότρυνσης και ανοχής,  πολλώ δε μάλλον όταν η ίδια η Μαρία Παπασπύρου δεν είχε διστάσει σε κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας και συγκεκριμένα στην εκπομπή «checkpoint» της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου τα ξημερώματα της Κυριακής  20  Μαΐου 2018 και ώρα περίπου 3πμ να προκαταλάβει δημοσίως ακόμα και –τον  μόνο αρμόδιο– να κρίνει δηλαδή τον Εισαγγελέα!!! κάνοντας η ίδια ως άλλος Εισαγγελέας πριν από αυτόν ευθέως λόγο για επικείμενες ποινικές διώξεις και μάλιστα για συγκεκριμένο αδίκημα για συγκεκριμένη προκαταρκτική που διενεργούσαν οι ανωτέρω «εκλεκτοί» Επιθεωρητές της, παραβιάζοντας παράλληλα  και την αρχή της μυστικότητας της ανακρίσεως.

Επίσης, στο επίκεντρο της έρευνας και ο ρόλος του προσφάτως παραιτηθέντος Προέδρου ΔΣ ΚΕ.ΕΛ.Ν.ΠΟ., Θεόφιλου Ρόζενμπεργκ, αλλά και όλου του ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., του οποίου όπως φαίνεται η  «αγαστή συνεργασία» με τη Μαρία Παπασπύρου και τους Επιθεωρητές της είχε ως αντίδωρο το ακαταδίωκτο, αφού καταγγελίες που της υποβλήθηκαν για κακοδιαχείριση εκατομμυρίων ευρώ της θητείας τους έμειναν για πάντα στα συρτάρια της.

Η Ελληνική Δικαιοσύνη αυτεπαγγέλτως ξεκίνησε την υπόθεση και έτσι δόθηκε η δικονομική ευκαιρία στους υπαλλήλους του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. για όσα κατήγγειλαν.

Μηνύσεις εις βάρος των ειδ. Επιθεωρητών Αγγ. Βογιατζή, Φ. Ντινάκη, Αρ. Μπέλια και Ελ. Ρίζου έχουν υποβάλει οι εργαζόμενοι στο ΚΕΕΛΠΝΟ Σταμάτης Παρίσης, Ελένη Τσάγκαρη, Σταμάτιος Πουλής, Αικατερίνη Πολύζου, Αναστασία Ανδρικοπούλου και Μανούσος Ρουσάκης.

Η υπόθεση ήδη βρίσκεται στον 19ο Πταισματοδίκη Αθηνών, όπου οι παραπάνω εργαζόμενοι έχουν ήδη κληθεί και έχουν δώσει αναλυτική κατάθεση για όλα τα αναφερόμενα στις κατατεθείσες μηνύσεις τους.

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης