Καυστικός και ειλικρινής τα αποκαλύπτει όλα!

Ο μουσικοσυνθέτης Σταμάτης Κραουνάκης σε πρόσφατη συνέντευξή του στο newsaction.gr, εξέφρασε την απόψή του για όλους και για όλα!

Ο Σταμάτης Κραουνάκης αναφέρθηκε στην παράσταση την οποία παρουσιάζει αυτό το διάστημα «Αριστοφάνης τώρα», και δεν παρέλειψε να σχολιάσει την κατάσταση που βιώνει η Ελλάδα αυτή την περίοδο!
Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξής του, στον δημοσιογράφο Γιάννη Πανταζόπουλο.

«Αριστοφάνης τώρα» τιτλοφορείται η παράσταση σας, γιατί τώρα;
«Η πρώτη είναι αυτή, η βασική μας παράσταση είναι «Όταν έχω εσένα» που θα ακολουθήσει μετά. Γιατί ότι λέγεται αφορά το τώρα 100%».

Γράφετε «Αυτό είναι το χρέος της κωμωδίας. Στον καιρό, την πολιτική και την απαίτηση να είναι η τέχνη το όπλο της αντίστασης στον εθνικό φόβο και την κατάθλιψη».
«Όλο το σύστημα αυτή την στιγμή δεν οργανώνει μια φοβική συνθήκη; Εδώ και άνθρωποι με θάρρος φοβούνται, ότι θα φάνε την πιστολιά στο δρόμο. Το συστημικό θέμα είναι ένα, ότι στήθηκαν συστημικά πολυκαταστήματα με ψυχολογία μπακάλικου. Το μπακάλικο δεν ξεριζώθηκε ποτέ και ενώ γίνανε δομές πολυκαταστήματος στο υπόγειο δούλευε το παλιό μπακάλικο. Στο πρώτο φύσημα λοιπόν του ανέμου κατέρρευσε και οι συμπεριφορές έχουν μείνει ακόμη μπακάλικες χωρίς την γλύκα όμως του παλιού μπακάλικου της γειτονιάς».

Έγραψε ο Περικλής Κοροβέσης πριν λίγες μέρες στην Εφ. Συντακτών, «η Χρυσή Αυγή δεν δημιούργησε κανένα κίνημα. Εξέφρασε απλά τον βαθύ φασισμό αυτής της κοινωνίας», θα ήθελα να μου το σχολιάσετε.
«Όχι, η Χρυσή Αυγή είναι προϊόν… είναι υβρίδιο των μηχανισμών του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας. Σαφέστατα και συμφωνώ, αλλά εμένα με ενδιαφέρει πάντα ένα κλίμα από πού γεννιέται και από πού διαμορφώνεται».

«Όλα στην Ελλάδα προήγαγαν ανέκαθεν τον εγωισμό και την διχόνοια» και «τώρα χωρίς κοινωνικό ιστό οι Έλληνες στέκονται οι μεν απέναντι στους δε, έτοιμοι πάλι να φαγωθούν μεταξύ τους αντί να φάνε εκείνους που τους οδήγησαν εδώ»., λόγια του Στάθη Τσαγκαρουσιάνου στην Lifo.
«Αυτό είναι αλήθεια και αυτός ήταν ο σχεδιασμός της τελευταίας κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-Παπανδρέου, να δημιουργηθεί τέτοια ένταση μες στις κοινωνικές ομάδες που να έχουμε συγκρούσεις, αυτός ήταν και ο ρόλος πολλών βέβαια, όπως της Ρεπούση. Αυτών των συγγραφέων του διαδικτύου, δεν είναι συγγραφείς απλά έτσι τους ονομάζω γιατί δεν θα μείνουν..Πετάνε μια ατάκα στο twitter και δημιουργούν για μια εβδομάδα αίσθηση. Το κλείσιμο της ΕΡΤ με την παράλληλη απεργία της ΕΣΗΕΑ… είναι όλα συστηματοποιημένα για να εγκεντρίζετε συνέχεια το θέμα και αυτή την στιγμή, τα μαχαίρια βγήκαν εν ψυχρώ. Ο φόνος έχει καταγωγή από τον εμφύλιο..καταρχάς δεν υπάρχει αντίθεση, βλέπουμε όλα τα κόμματα της αριστερής πτέρυγας να κρατάνε μια πολιτική αντιφασιστικής συμπεριφοράς, θα το πω… πεπαλαιωμένης, δεν μπορούμε να συμπεριφερόμαστε μαζεύοντας υπογραφές από το ίντερνετ και μόλις σκάσει η πιστολιά να φεύγει ο καθένας σπίτι του».

Πως βρίσκει την ισορροπία του ο Σταμάτης Κραουνάκης;
«Με τον θεό μου, έχω συνομιλία συνεχώς με τον Άγγελο μου. Ακόμα και τις φορές που κατρακύλησα σε ευκολία, σε τουπέ, ερχόταν μια ακοή και με έφερνε στα ίσια μου».

Πρέπει να ξέρεις όμως να την ακούς.
«Την άκουγα, όταν έρχονται εμπόδια από κάτι μας γλιτώνουν.»

Διαβάστε επίσης