bpbg
bpbg

Κεραυνοί Αυγενάκη για ΕΠΟ: «Ζήτησαν 300 χιλιάρικα για τον φάκελο υποψηφιότητας και δεν στοίχισε ούτε ευρώ!»

Αποκαλύψεις γύρω από την περιβόητη υπόθεση της υποψηφιότητας της χώρας για την διοργάνωση του τελικού του Conference στο Ηράκλειο έκανε ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Σε συνέντευξή του στην Κρήτη, ο υφυπουργός Αθλητισμού αποκάλυψε ότι στην ΕΠΟ ζήτησαν 300 χιλιάρικα για να καταρτίσουν φάκελο υποψηφιότητας, ο οποίος τελικά έγινε χωρίς να πληρωθεί ούτε ένα ευτώ…

Ακολουθούν αποσπάσματα από τη συνέντευξη που έδωσε στον Περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό CRETA:

Για την κατάθεση του φακέλου για το τελικό του Conference στο Ηράκλειο και το θέμα που προέκυψε με την ΕΠΟ: “Tο Conference ξεκίνησε μετά απο μια συζήτηση στην Κωσταντινούπολη μεταξύ εμού και του κ. Τσέφεριν, τον περασμένο Αύγουστο. Οταν ξεκινήσαμε να φτιάχνουμε το φάκελο, έπρεπε τη δουλειά αυτή να την κάνει η ΕΠΟ. Ωστόσο, επειδή είχε μια αδυναμία σε επίπεδο στελεχών και χρηματοδότησης. Τα χρήματα τα οποία ζητούσε για να εκπονήσει το φάκελο, ήταν υπερβολικά κατά την άποψη μου. Οι 200 και 300 χιλιάδες ευρώ, είναι υπέρογκο ποσό.

Τελικά ο φάκελος κατατέθηκε με μηδέν κόστος. Δεν κόστισε ούτε ένα ευρώ. Δούλεψαν με την ψυχή τους, τεχνοκράτες του νομού Ηρακλείου, στελέχη του Δήμου, της Περιφέρειας , του ΕΑΚΗ και στελέχη άλλων υπουργείων, που πίστεψαν σε αυτήν την προσπάθεια. Διεκδικούμε με τσαγανό τη διοργάνωση, με πολύ καλές προοπτικές”

Για την αντίδραση του Λάκοβιτς όταν έμαθε την τοποθέτηση της ΕΠΟ: “Γέλασε ο Λάκοβιτς για αυτό που συνέβη απο την ΕΠΟ. Το είδε ως ανέκδοτο και ως αστείο. Το θέμα αυτό δεν συζητήθηκε ποτέ στην ΕΠΟ. Θα είναι μια προβολή για τη χώρα και για το Ηράκλειο και την Κρήτη. Θα μας μείνει και κληρονομία, μια σύγχρονη αθλητική εγκατάσταση”.

Για το εάν έχει πιθανότητες το Ηράκλειο να πάρει την διοργάνωση: “Διεκδικούμε με τσαγανό τη διοργάνωση, με πολύ καλές προοπτικές. Εκεί που όλα έβαιναν καλώς και μπήκαμε στην τελική ευθεία, είδαμε μια συνέντευξη απο τον κ. Δέδε, να λέει ότι την Τετάρτη που συνεδριάζει η Ομοσπονδία, θα αποσυρθεί η υποψηφιότητα, γιατί θα είχαμε μια ήττα στην υπόθεση αυτή.

Χάρηκα για τους τοπικούς φορείς του Ηρακλείου, για την άμεση αντίδραση τους. Συνταχθήκαμε όλοι μαζί. Μετά τη συνάντηση με τον κ. Λάκοβιτς και τον κ. Γεωργίου, τα νέα ήταν πολύ καλά. Δεν υπάρχει θέμα, απόσυρσης της υποψηφιότητας. Δεν το εξέλαβαν σοβαρή απειλή. Εχουμε δυνατές προοπτικές. Είμαι πολύ αισιόδοξος. Σας το λέω, ότι θα κερδίσουμε αυτήν την μάχη. Το πιστεύω μέσα μου. Κατά 99.9% θα κερδίσουμε, σας το λέω”.

Για τις καταγγελίες που έκανε στη Βουλή για το θέμα: «Δίνω καθημερινά με τους συνεργάτες μου στο υπουργείο γενναίες, σκληρές μάχες, σε ένα τοξικό περιβάλλον με ισχυρές οικονομικές και μιντιακές δυνάμεις» είπε ο κ. Αυγενάκης, προσθέτοντας:

«Υπάρχουν δυο κατηγορίες πολιτικών: αυτοί που αναλαμβάνουν θέσεις, ρόλους και αξιώματα και προσπαθούν να είναι ατσαλάκωτοι, διακοσμητικοί. Δεν ανήκω σε αυτή την κατηγορία. Και υπάρχουν και αυτοί που σηκώνουν μανίκια και ξεκινούν δουλειά. Και παλεύουν. Δεν έχω δικαίωμα να κάνω πως δεν βλέπω τη κατάσταση που επικρατεί στο αθλητικό οικοσύστημα. Είναι χρέος μου να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις ακόμα και αν χρειαστεί να συγκρουστώ. Κρινόμαστε από τη συνέπειά μας, όχι από το πόσο στρογγυλεύουμε τις καταστάσεις για να είμαστε αρεστοί. Δεν μοιράζω παράδες για να με υπερασπίζονται στα ΜΜΕ και κρίνομαι από τον κάθε φίλαθλο για το σύνολο του έργου στο υφυπουργείο, όχι από εφήμερες συμμαχίες διοικήσεων ή παραγόντων».

Για το μητρώο των αθλητικών ερασιτεχνικών σωματείων και τις εκλογές των Ομοσπονδιών είπε: “Είναι η πρώτη φορά, που οι εκλογές των Ομοσπονδιών, θα γίνουν με ένα μητρώο με νόμιμα σωματεία. Μόνο απο το νομό Ηρακλείου, μέχρι αυτήν την ώρα έχουν προεγγραφεί περίπου 120 αθλητικά σωματεία. Σύντομα θα γνωρίζουμε τα ενεργά και νομιμα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία σε όλη την Ελλάδα. Αν έχουμε δυσκολέψει κάποιους, ζητάμε συγγνώμη, αλλά θα βάλουμε μια τάξη.

Τα σωματεία που έχουν προεγγραφεί θα λάβουν το βοήθημα των 12 εκ. ευρώ. Απευθείας χωρίς ενδιάμεσους. Πολλές Ομοσπονδίες ενοχλήθηκαν. Ηθελαν απο μόνες τους, να το κάνουν. Αυτά τα σωματεία, θα είναι και οι εκλέκτορες των Ομοσπονδιών. Μέσα απο τον Πέλοπα μια πλατφόρμα που φτιάχνουμε, θα ξέρουμε και όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις της χώρας. Θα είναι σοβαρό εφόδιο για κάθε Υπουργό για να κάνει πραγματική πολιτική. Δεν είμαι yes men. Δεν παίρνω εντολές. Για μένα η διαφάνεια και το νοικοκύρεμα του αθλητισμού, το υπηρετώ και το πιστεύω”.

Διαβάστε επίσης