ΚΙΝΑΛ: «Η Τροία έπεσε στο τέλος κ. Γεωργιάδη»

«Υπόλογος ο Μητσοτάκης για τις απρεπείς επιθέσεις Γεωργιάδη κατά Ανδρουλάκη» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το ΚΙΝΑΛ

Έντονη είναι η ενόχληση του ΚΙΝΑΛ για τις ειρωνικές αναφορές του Άδωνι Γεωργιάδη για τον Νίκο Ανδρουλάκη τον οποίο ο υπουργός Ανάπτυξης παρομοίασε με την «ωραία Ελένη» κατά τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή της επερώτησης του ΚΙΝΑΛ για την ακρίβεια.

Πόλεμος εντυπώσεων

Το ΚΙΝΑΛ κάνει λόγο για «πόλεμο εντυπώσεων» και «απρεπείς επιθέσεις» του κ. Γεωργιάδη κατά του κ. Ανδρουλάκη και μάλιστα παρομοιάζει τη συμπεριφορά του υπουργού Ανάπτυξης με τη συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη.

«Ο πρωθυπουργός είναι υπόλογος για το ύφος και τη συμπεριφορά των μελών του υπουργικού του συμβουλίου» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το ΚΙΝΑΛ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ έχει ως εξής:

«Το Κίνημα Αλλαγής συμμετέχει με ρεαλιστικές προτάσεις στον δημόσιο διάλογο για την αντιμετώπιση της πανδημίας, της ακρίβειας και των συνεπειών της κλιματικής κρίσης. Ο Πρόεδρος και η Κοινοβουλευτική Ομάδα διαβουλεύτηκαν με το σύνολο των θεσμικών φορέων της αγοράς και της εργασίας. Διαμόρφωσαν ένα μίγμα βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων μέτρων και κατέθεσαν επίκαιρη επερώτηση για το ζήτημα της ακρίβειας.

»Απέναντι σε αυτήν την υπεύθυνη στάση, ο αρμόδιος Υπουργός κ. Άδωνις Γεωργιάδης επέλεξε ξανά σήμερα μέσα στη Βουλή να καταφύγει σε «πόλεμο εντυπώσεων». Επιτέθηκε με απρέπεια στον Πρόεδρο του Κινήματος Ν. Ανδρουλάκη, ενώ μέχρι χθες η Κυβέρνηση και ο ίδιος ο κ. Γεωργιάδης έδιναν μαθήματα ήθους με αφορμή το περιστατικό Πολάκη.

Υποβαθμίζουν το δημόσιο διάλογο

»Διαστρέβλωσε κρίσιμα στοιχεία και οικονομικούς δείκτες, ακόμη και της ίδιας της Eurostat. Κατέφυγε στη γνωστή τακτική του: διαρκείς ειρωνείες και συνεχής ευτελισμός της κοινοβουλευτικής διαδικασίας.

»Ο κ. Πρωθυπουργός είναι υπόλογος για το ύφος και τη συμπεριφορά των μελών του Υπουργικού του Συμβουλίου, που συστηματικά και συντεταγμένα υποβαθμίζουν τον δημόσιο διάλογο.

»Την ώρα που χιλιάδες νοικοκυριά ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και μικρομεσαίες επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο, η Κυβέρνηση της πολιτικής και τεχνοκρατικής ανεπάρκειας επιλέγει τον εύκολο δρόμο της τοξικής αντιπαράθεσης και της ακραίας πόλωσης. Βολεύεται με συγκρούσεις χωρίς περιεχόμενο γιατί δεν έχει απαντήσεις στα αληθινά προβλήματα του λαού.

»Εμείς επιμένουμε στην πραγματική πολιτική. Η σοσιαλδημοκρατική μας πρόταση έχει τα εργαλεία για να εγγυηθεί την αξιοπρέπεια στην ζωή των πολιτών».

Στο τέλος η Τροία έπεσε

Μάλιστα κατά τη συζήτηση στη Βουλή στον υπουργό Ανάπτυξης απάντησε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος κατά τη δευτερολογία του επισημαίνοντας με νόημα ότι «ωραία η ωραία Ελένη, αλλά η Τροία έπεσε στο τέλος κ. Γεωργιάδη».

«Είναι περίεργο, η Ευρωπαΐκή Επιτροπή να βγάζει άλλα στοιχεία για εμάς κι άλλα για τη ΝΔ. Διαβάζουμε κάτι λάθος; Τι γίνεται εδώ; Τα στοιχεία είναι συγκεκριμένα. Δεν μπορεί να διαβάζουμε διαφορετικά. Ωραία η ωραία Ελένη, αλλά στο τέλος της ημέρας μπορεί να μην ξέραμε τότε, γιατί δεν είχαμε διαδίκτυο, αν ήταν ξανθιά ή μελαχρινή, αλλά οι αριθμοί είναι αριθμοί» είπε ο κ. Κωνσταντινόπουλος και πρόσθεσε:

»Ο κ. Σταϊκούρας που ήταν εδώ, δεν είπε ότι δεν ήταν έτσι οι αριθμοί. Πήρε τρεις φορές το λόγο, δεν είπε κάτι τέτοιο. Και το συνέχισε αυτό και ο κ. Σκρέκας ο οποίος είπε ότι είμαστε η πιο φτηνή χώρα, ενώ του δώσαμε τα στοιχεία της Επιτροπής σύμφωνα με τα οποία είμαστε η πιο ακριβή χώρα στην πώληση χονδρικής.

»Μα τι γίνεται; Αν ήμουν στη θέση σας, θα έλεγα «γίνατε ΣυΡιζΑ». Κύριε υπουργέ εμείς δε λέμε ότι ο πληθωρισμός δεν είναι εξωγενής. Το ζητούμενο είναι πώς το αντιμετωπίζετε αυτό εσείς. Σε αυτό δε μας είπατε κάτι. Λέτε ότι έχετε ρίξει πάρα πολλά χρήματα στην αγορά. Βεβαίως και έχετε ρίξει. Έχουμε συμφωνήσει και έχουμε κάνει δήλωση για αυτά. Το ζητούμενο είναι ότι δεν τα έχετε ρίξει τα χρήματα στους πολλούς, αλλά σε λίγους και με λάθος τρόπο με αποτέλεσμα να έχουμε πρόβλημα. Αυτό είναι το βασικό ζήτημα και η κριτική που γίνεται. Έχετε ρίξει πολλά χρήματα, με λάθος τρόπο, σε λάθος «ανθρώπους».  Αυτός είναι ο λόγος που στενάζουν τα νοικοκυριά.

»Γνωρίζετε τον κύριο Καφούνη ο όποιος δραστηριοποιείται στο λιανεμπόριο. Ο κύριος Καφούνης λέει ότι το λιανεμπόριο είναι έτοιμο να «πεθάνει». Ας έρθει να με διαψεύσει δημόσια, εάν δεν το λέει.

»Εμείς είμαστε υπέρ των μεγάλων επενδύσεων, αλλά όχι να έρθουν 5 επενδύσεις για να πεθάνουν οι 5000 επιχειρήσεις. Θέλουμε να έρθει νέο χρήμα και μεγάλες επενδύσεις, όπως είναι το Ελληνικό. Αυτή την επένδυση τη στηρίξαμε και μάλιστα σε δύσκολες στιγμές.

»Φυσικά και ήταν μια πολύ σωστή κίνηση αυτή που έγινε με την JB Morgan, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα αφήσουμε τις υπόλοιπες επιχειρήσεις να «πεθάνουν».

»Πώς σας φαίνεται να αυξήσουμε τον κατώτατο μισθό και να βάλουμε πλαφόν στις εργοδοτικές εισφορές έως 220 €; Είστε θετικός; Για οκτάωρο, 25 μέρες εργασία για τα πέντε πρώτα χρόνια και εργόσημο στην εστίαση;

»Και κλείνω λέγοντας ότι στο τέλος η Τροία έπεσε. Να το θυμάστε αυτό. Πέρασαν δύσκολα, όπως περάσαμε εμείς, είχαμε απώλειες, αλλά στο τέλος, η Τροία έπεσε».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα