Στα άκρα η κόντρα Γεωργιάδη και ΚΚΕ στη Βουλή: «Η απεργία απέτυχε – Είσαι υπουργός νούμερο»

«Για συνδικαλιστές της συμφοράς» έκανε λόγο ο Άδωνις Γεωργιάδης

«Ξέφυγε» η πολιτική σύγκρουση μεταξύ του Άδωνι Γεωργιάδη και του ΚΚΕ στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου συζητείται το εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, την ώρα που εργαζόμενοι και συνδικάτα απεργούν και διαδηλώνουν, με τις δύο πλευρές να προβαίνουν σε ακραίους χαρακτηρισμούς.

«Υπουργό νούμερο» χαρακτήρισαν οι βουλευτές του ΚΚΕ τον υπουργό Εργασίας, όταν ο ίδιος τους είπε ότι καταργούν την ιστορία του κόμματός τους, αφού προηγουμένως ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε την πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, λέγοντας ότι «απέτυχε» γιατί είχε «μικρή προσέλευση», ενώ δεν δίστασε να μιλήσει και για «συνδικαλιστές της συμφοράς».

Ειδικότερα, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι «το πενθήμερο δεν καταργείται. Και ο λόγος που δεν έχει κόσμο έξω, είναι ότι οι εργαζόμενοι διάβασαν το νομοσχέδιο και κατάλαβαν ότι δεν καταργείται. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι διάβασαν το νομοσχέδιο, κάτι που δεν έκαναν οι πολιτικοί μου αντίπαλοι και οι συνδικαλιστές της συμφοράς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι το άρθρο που επιτρέπει στους εργαζόμενους να συνάπτουν παράλληλη σύμβαση μερικής απασχόλησης με έτερο εργοδότη, αποτελεί πιστή μετάφραση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας, η οποία «θεσπίζει το άρθρο ως προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων».

Απαντώντας στην κριτική του ΠΑΣΟΚ, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι η Ευρωπαϊκή Οδηγία είναι υποχρεωτική και αναρωτήθηκε: «Τι θα κάνατε αν κυβερνούσατε, κύριοι του ΠΑΣΟΚ; Θα κάνατε επανάσταση στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Ούτε το 8ωρο καταργείται, ούτε το πενθήμερο, και το αποδεικνύει η αντίδραση του κόσμου».

«Η ΟΛΜΕ άκουσε ότι έγινε απεργία, είδε φως και μπήκε»

«Τα κόμματα της αντιπολίτευσης που έσπευσαν να υιοθετήσουν τις θέσεις του συνδικαλιστή Νίκου Φωτόπουλου. Ο κ. Φωτόπουλος κάνει απεργία για ένα άρθρο που δεν γνωρίζει. Αυτοί είστε. Λέει ότι οι οδηγοί των λεωφορείων θα εργάζονται για 13 ώρες και δεν γνωρίζει ότι ο χρόνος οδήγησης καθορίζεται από ειδικό νόμο με συγκεκριμένες ώρες ξεκούρασης», προσέθεσε.

Και σημείωσε πως «η ΓΣΕΕ δεν απεργεί σήμερα. Ποιος απεργεί; Η ΑΔΕΔΥ των δημοσίων υπαλλήλων, που δεν τους αφορά το νομοσχέδιο. Ουδείς γνωρίζει γιατί απεργούν. Απεργούν επίσης οι της ΟΛΜΕ. Γιατί; Έτσι, γιατί ακούσανε ότι κάπου έγινε απεργία και είδαν φως και μπήκαν. Και αποτέλεσμα ήταν η αξιοθρήνητη εικόνα της συγκέντρωσης χωρίς κόσμο», είπε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε σκωπτικά πως «η συγκέντρωση κατά των νέων ταυτοτήτων είχε μεγαλύτερη συμμετοχή από την σημερινή απεργιακή κινητοποίηση» και απευθυνόμενος στους βουλευτές της αντιπολίτευσης που αντέδρασαν, ανέφερε: «Τόσο ρεζίλι έχετε γίνει».

Απευθυνόμενος ειδικά στο ΚΚΕ, ο υπουργός Εργασίας είπε πως «καλές είναι οι θεωρίες, αλλά υπάρχει πραγματική ζωή. Δείξτε μου σήμερα ένα εργοστάσιο που δεν δούλεψε. Όλα δουλέψανε. Για ποιο λόγο όλα τα εργοστάσια δούλεψαν; Γιατί οι εργάτες δεν απήργησαν; Γιατί θέλουν το νομοσχέδιο, καθώς θα πληρώνονται καλύτερα. Αν εσείς κύριοι της Αριστεράς είστε ευχαριστημένοι από τη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση, μου περισσεύει».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ αντέδρασαν έντονα, με τον βουλευτή Χρήστο Κατσώτη να υποστηρίζει ότι το συλλαλητήριο έχει πλήθος κόσμου, ενώ χαρακτήρισε τον κ. Γεωργιάδη «υπουργό νούμερο».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα