ΚΙΤΣΟΣ Ο ΚΟΡΙΟΣ: Καθ’ έξιν κυνηγός της προβολής

Είναι ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα πρόσωπα της εγχώριας πολιτικής σκηνής. Έχει πιστό κοινό που τον ακολουθεί παντού, αλλά και φανατικούς «εχθρούς» που τον κατηγορούν όχι και άδικα για σωρεία λόγων και λαθών. Σε κάθε περίπτωση ο Γιάνης Βαρουφάκης –περί ου ο λόγος– δεν είναι ο κλασικός πολιτικός. Αποτελεί μια ξεχωριστή κατηγορία, η οποία κατά πάσα πιθανότητα έχει για μοναδικό της μέλος τον ίδιο.

Πέντε χρόνια μετά τον ΣΥΡΙΖΑϊκό «αποκεφαλισμό» του γνωστού οικονομολόγου, που έγινε ευρύτερα γνωστός όταν ανέλαβε το υπουργείο Οικονομικών στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2015, ο Γιάνης με το ένα «νι» στο όνομά του βρίσκεται πλέον εντός Βουλής. Νέος ρόλος αλλά παλιό το… χούι για τον γενικό γραμματέα του ΜέΡΑ25 να τραβάει πάνω του τους προβολείς της δημοσιότητας.

Κάπως έτσι ο Γ. Βαρουφάκης βρέθηκε εκ νέου στο κέντρο της προσοχής, καθώς στην προ ημερών εμφάνισή του στη Βουλή όπου συζητείτο σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών το θέμα των Εργασιακών, κατέθεσε στη Βουλή έναν φάκελο ο οποίος, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, περιείχε ένα στικάκι με τις απομαγνητοφωνήσεις των συζητήσεων στις συνεδριάσεις του διαβόητου Eurogroup του 2015.

Όπως είναι γνωστό, ο πρόεδρος κ. Τασούλας επέστρεψε ως απαράδεκτο τον φάκελο, λέγοντας πως αρνείται να γίνει αχθοφόρος του κ. Βαρουφάκη. Το ερώτημα, ωστόσο, που συνεχίζει να παραμένει αναπάντητο είναι άλλο: για ποιο λόγο ο γ.γ. του ΜέΡΑ25 αποφάσισε να δημοσιοποιήσει τις ηχογραφήσεις (σ.σ. οι οποίες, θυμίζουμε, είχαν προκαλέσει την οργή της Τρόικας όταν μαθεύτηκε πως καταγράφονταν τα όσα λέγονταν πίσω από κλειστές πόρτες);

Μήπως, τελικά, ο άλλοτε υπουργός Οικονομικών του Αλέξη Τσίπρα επιζητεί να βρεθεί εκ νέου στο προσκήνιο και να προκαλέσει «θόρυβο», ανεξαρτήτως της ζημιάς που μπορεί αυτό να προκαλεί; Και μήπως εν τέλει είναι ένα κοινός καθ΄ έξιν κυνηγός της ανέξοδης προβολής, όπως το έκανε και με την πρότασή του να ψηφιστεί η Μάγδα Φύσσα για Πρόεδρος της Δημοκρατίας; Κάθε απάντηση δεκτή…

Διαβάστε επίσης