ΚΚΕ: Nα αποσυρθεί το φορολογικό έκτρωμα, δεν ξεγελούν οι προσπάθειες μεταμφίεσης

«Η πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών, επιστημόνων, θα δει τη φορολογία της να αυξάνεται κατακόρυφα», σημειώνει το ΚΚΕ

Να αποσυρθεί άμεσα το νέο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης ζητεί με σχόλιό του το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, τονίζοντας ότι «δεν ξεγελούν κανέναν οι προσπάθειες μεταμφίεσης».

«Οι προσπάθειες μεταμφίεσης του φορολογικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης για τους επαγγελματίες -κάτω από το βάρος των αντιδράσεων και των μαζικών κινητοποιήσεων που σημειώθηκαν- δεν ξεγελούν κανέναν, αφού δεν αλλάζει ο άδικος και βαθιά ληστρικός χαρακτήρας του», σημειώνει το ΚΚΕ.

Ακολούθως το Κομμουνιστικό Κόμμα επισημαίνει πως «η πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών, επιστημόνων, θα δει τη φορολογία της να αυξάνεται κατακόρυφα, την ώρα που η φοροασυλία των επιχειρηματικών ομίλων ζει και βασιλεύει».

Καταληκτικά το ΚΚΕ τονίζει ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμιά εμπιστοσύνη αλλά «αγώνας μαζικός για να αποσυρθεί εδώ και τώρα το φορολογικό έκτρωμα της κυβέρνησης».

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι δικηγόροι για το φορολογικό

Σημειώνεται ότι η ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος ανακοίνωσε τις προηγούμενες μέρες την εντατικοποίηση των κινητοποιήσεων των δικηγόρων για το φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης και όσα αυτό προβλέπει για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

«Δυστυχώς, η κυβέρνηση εμμένει στις θέσεις της για την εισαγωγή τεκμαρτού φορολογητέου εισοδήματος στους ελεύθερους επαγγελματίες, που ασκούν ατομικά τη δραστηριότητά τους και τους οδηγεί μαθηματικά σε αφανισμό και οικονομική εξαθλίωση, προστατεύοντας ταυτόχρονα τα μεγάλα εισοδήματα και τις εταιρίες», τονίζουν -μεταξύ άλλων- οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα