Κοινωνικό μέρισμα για μία στις επτά αιτήσεις

Τα πρώτα στοιχεία για την πορεία των αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα έδωσε στη δημοσιότητα η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Μέχρι στιγμής, μόλις μια στις επτά αιτήσεις για την είσπραξη του εφάπαξ βοηθήματος, που είχαν υποβληθεί από τη Μεγάλη Πέμπτη το απόγευμα έως το πρωί της Τρίτης, φαίνεται ότι πληροί τα κριτήρια. Συνολικά ο αριθμός των αιτήσεων που έχουν κατατεθεί ανέρχεται σε 140.000, που σημαίνει ότι μόνο οι 20.000 ανταποκρίνονται στα κριτήρια που έχουν οριστεί για την καταβολή του επιδόματος που μπορεί να ξεκινήσει από 500 ευρώ και να φτάσει έως και τα 1083 ευρώ για μια πενταμελή οικογένεια.

Την ίδια ώρα, εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι το εφάπαξ επίδομα των 450 εκατ. ευρώ θα μοιραστούν 600.000 οικογένειες ή σχεδόν 1.000.000 πολίτες. Η πρώτη επεξεργασία των αιτήσεων δείχνει ότι περίπου 40.000 αιτήσεις απορρίφθηκαν επειδή υποβλήθηκαν από μη δικαιούχους ενώ περίπου 22.000 αιτήσεις έχουν υποβληθεί από επιλέξιμα νοικοκυριά τα οποία θα λάβουν συνολικά 13,5 εκατ. ευρώ.

Να θυμίσουμε, ότι για όσες αιτήσεις υποβληθούν από 1 έως 31 Μαΐου, η καταβολή θα πραγματοποιηθεί έως και τις 10 Ιουνίου, ενώ για αιτήσεις που θα υποβληθούν από 1 έως 30 Ιουνίου, η καταβολή θα γίνει  έως και τις 10 Ιουλίου. Οι πραγματικοί δικαιούχοι θα προσδιοριστούν από τη διασταύρωση των στοιχείων που αναγράφονται στις αιτήσεις με αυτά που έχει στη διάθεσή της η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Τέλος, θα γίνουν και δειγματοληπτικοί έλεγχοι με κριτήρια ανάλυσης κινδύνου για να διαπιστωθεί το εάν τα όσα υποστηρίζουν οι δικαιούχοι του επιδόματος ισχύουν.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα