Κόλαφος η εισαγγελική πρόταση για τη μητέρα της 12χρονης στα Σεπόλια

Για «εγκληματική απάθεια» της μητέρας κάνει λόγο ο εισαγγελέας στην πρότασή του για την υπόθεση μαστροπείας και βιασμών της 12χρονης στα Σεπόλια

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της 12χρονης από τα Σεπόλια που έπεσε θύμα βιασμών και μαστροπείας.

Πληροφορίες της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα» αποκαλύπτουν τους βασικούς άξονες της εισαγγελικής πρότασης για τρία «κομβικά» πρόσωπα: τον βασικό κατηγορούμενο, τη μητέρα της 12χρονης και τον αποκαλούμενο «Μιχάλη».

Ο εισαγγελέας, στην 90 σελίδων πρότασή του, απαντά σε βασικά ερωτήματα για το πώς το παιδί έπεσε θύμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης στα χέρια τόσων δραστών.

Όπως αναφέρει ο εισαγγελέας, ο βασικός κατηγορούμενος, εκμεταλλευόμενος την οικονομική ανέχεια της οικογένειας της 12χρονης βρήκε την ευκαιρία να προσεγγίσει το παιδί μέσω της μητέρας του και στη συνέχεια να το εκδίδει μέσω της γνωστής πλατφόρμας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Σε ό,τι αφορά στη μητέρα της 12χρονης, ο εισαγγελέας προτείνει την παραπομπή της για το αδίκημα της διακεκριμένης μαστροπείας και για το πλημμέλημα της εκβίασης σε βάρος του βασικού κατηγορούμενου.

«Εγκληματική η απάθεια της μητέρας – Βολευόταν με τα χρήματα»

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, η μητέρα της 12χρονης επέδειξε δια της παραλείψεώς της «εγκληματική απάθεια» στον «Γολγοθά» στον οποίο είχε εμπλακεί το παιδί της.

Όπως τονίζει ο εισαγγελέας, σύμφωνα πάντα με την εκπομπή του Star, η μητέρα θα έπρεπε να γνωρίζει τις επαφές που είχε η 12χρονη και ειδικότερα θα έπρεπε να έχει αντιληφθεί ότι το παιδί έπεφτε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης ή και να το είχε προβλέψει. Θα έπρεπε να έχει προχωρήσει δε σε συγκεκριμένες ενέργειες προκειμένου να προστατέψει το παιδί.

Η μητέρα επέδειξε «εγκληματική απάθεια» καθώς, κατά τα φαινόμενα, «βολευόταν» ουσιαστικά από αυτήν την κατάσταση και από τα χρήματα που έφερνε η 12χρονη στο σπίτι. Πάντως δε γνώριζε ότι το παιδί έπεφτε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης και ότι στην πορνεία την είχε εξωθήσει ο βασικός κατηγορούμενος.

«Δεν γνωρίζονταν Μίχος και “Μιχάλης”»

Σχετικά με τον επονομαζόμενο «Μιχάλη» που είναι και αυτός προφυλακισμένος, ο εισαγγελέας προτείνει και για αυτόν την παραπομπή του για το αδίκημα της διακεκριμένης μαστροπείας. Ο «Μιχάλης» φέρεται να ενεργούσε αυτοβούλως σε σχέση με τον βασικό κατηγορούμενο, αφού ο βασικός κατηγορούμενος και ο «Μιχάλης» δε γνωρίζονταν μεταξύ τους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα