Σε κλίμα έντασης η μεταγωγή των κατηγορουμένων για τον βιασμό της 12χρονης στα Σεπόλια

Η μητέρα της 12χρονης επιτέθηκε στον Μίχο

Μέσα σε κλίμα έντασης, με συνθήματα κατά των κατηγορουμένων, έγινε πριν λίγο η μεταγωγή τους -κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας- στην αίθουσα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, όπου θα ξεκινήσει η εκδίκαση της υπόθεσης με θύμα τη 12χρονη.

Είχε προηγηθεί η μεταγωγή της μητέρας της ανήλικης, επίσης κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας, η οποία μόλις αντίκρισε τον βασικό κατηγορούμενο, Ηλία Μίχο, του επιτέθηκε με φωνές και κατάρες επιχειρώντας να κινηθεί απειλητικά εναντίον του για όσα έκανε στο παιδί της, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να τη μεταφέρουν εκτός της δικαστικής αίθουσας.

Συνθήματα εναντίον των κατηγορουμένων

Έξω από το ακροατήριο είναι συγκεντρωμένα δεκάδες άτομα, μέλη της επιτροπής αλληλεγγύης της 12χρονης, οι οποίοι κατά τη μεταγωγή των κρατουμένων φώναζαν συνθήματα εναντίον τους.

Η δίκη ξεκίνησε στην αίθουσα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας που μετά βίας χωράει κατηγορουμένους και δικηγόρους ενώ από την επόμενη δικάσιμο που αναμένεται να είναι μεθαύριο, Τετάρτη 10 Ιανουαρίου, θα μεταφερθεί όπως έχει δη αποφασιστεί σε μεγαλύτερη αίθουσα στο Εφετείο της Αθήνας, η οποία πληροί τις προϋποθέσεις για την απρόσκοπτη διεξαγωγή της δίκης.

Με την έναρξη της διαδικασίας αναμένεται να υποβληθεί και αίτημα για τη διεξαγωγή της κεκλεισμένων των θυρών για λόγους προστασίας της ανήλικης.

Η παράκληση της αδερφής της 12χρονης

Εν τω μεταξύ, η αδερφή της ανήλικης από τα Σεπόλια βγήκε από τη δικαστική αίθουσα και ζήτησε από τους συγκεντρωμένους να αποχωρήσουν από το δικαστήριο, για να διεξαχθεί η δίκη. Εμφανώς συναισθηματικά φορτισμένη, αφού ευχαρίστησε τους αλληλέγγυους έναν προς έναν προσωπικά  για τη συμπαράσταση τους, τους παρακάλεσε να σταματήσουν να φωνάζουν συνθήματα και να απομακρυνθούν από το χώρο, διότι όπως ανέφερε, διαφορετικά δε θα εκκινήσει η δίκη.
«Ήρθαμε να δικαιωθεί η μάνα και η αδερφή μου, σας παρακαλώ πολύ, θα περάσει το 18μηνο και θα βγουν όλοι έξω από τη φυλακή, σας παρακαλώ πολύ και σας ευχαριστώ!».
Αμέσως μετά τα πνεύματα ηρέμησαν με τους αστυνομικούς να παραμένουν έξω από τη δικαστική αίθουσα.
Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα