Κοροναϊός: Νέα κρούσματα κοροναϊού σε Λαύριο και Ηλεία σε κατασκηνώσεις

Πανικόβλητοι οι γονείς των παιδιών

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί για τα μαζικά κρούσματα κοροναϊού που εντοπίστηκαν τα τελευταία 24ωρα σε κατασκηνώσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Αναστάτωση επικρατεί σε κατασκήνωση στην Ηλεία μετά από την πληροφορία που υπήρξε για εντοπισμό κρουσμάτων κοροναϊού.

Σύμφωνα με πηγές που διατήρησαν την ανωνυμία τους στην ιστοσελίδα ilialive.gr, αναφέρθηκαν δύο ή τρία κρούσματα σε παιδιά, τα οποία και απομακρύνθηκαν άμεσα από την κατασκήνωση, ενώ υπήρξε και περιορισμός δράσεων και απολυμάνσεις σε χώρους της.

Χθες μάλιστα, κάποιοι γονείς στο γενικότερο κλίμα ανησυχίας που επικρατεί σε ανάλογες περιπτώσεις σε άλλες περιοχές της χώρας επέλεξαν να πάρουν τα παιδιά τους λίγο νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό. Από την πλευρά των αρμόδιων φορέων για την ενημέρωση, δεν έχει υπάρξει κάποια ανακοίνωση, ώστε να υπάρξει μια ξεκάθαρη εικόνα, πέρα από τις συγκεχυμένες πληροφορίες και τη φημολογία που έχει φουντώσει και δεν βοηθά στην αντιμετώπιση της κατάστασης.

Η γενικότερη εικόνα όμως που υπάρχει είναι πως δεν φαίνεται κάποια διασπορά του κοροναϊού σε βαθμό που να προκαλεί μεγάλη ανησυχία, ενώ η κατασκήνωση φέρεται να έχει λάβει όλα τα μέτρα και τα παιδιά που έφτασαν εκεί για να φιλοξενηθούν στην κατασκήνωση δεν ήρθαν σε επαφή με άλλα.

Την ίδια στιγμή, τουλάχιστον έξι κρούσματα κορoνοϊού εντοπίστηκαν σε παιδική κατασκήνωση στο Λαύριο.

Πρόκειται για ιδιωτική παιδική κατασκήνωση σε παραθαλάσσια περιοχή του Λαυρίου, όπου -σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας notioanatolika.gr- όπου καταγράφηκαν κρούσματα τόσο μεταξύ των παιδιών όσο και υπαλλήλων της κατασκήνωσης.

Όταν τα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν κλήθηκαν οι γονείς και παρέλαβαν τα παιδιά που είχαν προσβληθεί αλλά και όλα όσα βρίσκονταν στις ίδιες ομάδες με αυτά ενώ απομακρύνθηκαν και οι ομαδάρχες και ομαδάρχισσές τους.

Σημειώνεται πως πρόκειται για την έκτη κατά σειρά περίπτωση όπου καταγράφονται κρούσματα της covid σε παιδικές κατασκηνώσεις, μετά από εκείνες στο Σοφικό Κορινθίας, στα Χανιά, τη Χαλκιδική, το Καπανδρίτι και την Ηλεία.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα