Κορωνοϊός: Εφιαλτική εφημερία στο «Παπαγεωργίου»- Επτά διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ

«Σαρωτική»  είναι η πορεία του κορωνοϊού στην Βόρεια Ελλάδα, όπου τα νοσοκομεία γεμίζουν ασφυκτικά και οι γιατροί φτάνουν στα όριά τους.

Ενδεικτική είναι η «εφιαλτική» εφημερία που ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, καθώς η πίεση που υφίσταται το τελευταίο διάστημα το σύστημα υγείας στη Θεσσαλονίκη, είναι αφόρητη.

Εκατοντάδες πολίτες προσήλθαν στα επείγοντα περιστατικά, ενώ για μια ακόμη φορά η εφημερία νοσοκομείου της πόλης έκλεισε με όλες τις κλίνες ΜΕΘ Covid κατειλημμένες και ασθενείς διασωληνωμένους σε άλλες μονάδες.

Όπως ανέφερε στη Voria.gr o επιμελητής Α’ στο νοσοκομείο, Χρήστος Παπαστεργίου, συνολικά έγιναν 42 εισαγωγές, ενώ περίπου 500 πολίτες επισκέφτηκαν τα ΤΕΠ – Covid και κοινής νοσηλείας.

Ο κ. Παπαστεργίου επισήμανε στη Voria.gr πως και οι 25 κλίνες στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου είναι κατειλημμένες, ενώ άλλοι επτά ασθενείς είναι διασωληνωμένοι σε μονάδες ανάνηψης και απλούς θαλάμους. «Πάμε για τα περσινά και βάλε», σχολίασε, τονίζοντας πως τα μέτρα για την αναχαίτιση της πανδημίας είναι ανεπαρκή, ενώ ακόμα και αυτά που λαμβάνονται δεν τα τηρεί κανείς.

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτησή του στo Facebook, πριν ολοκληρωθεί η εφημερία του νοσοκομείου, στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «ο περυσινός Νοέμβριος θα μοιάζει «παιδική χαρά»».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα