Κορωνοϊός: Η αλλαγή στα συμπτώματα μέσα σε δύο χρόνια

Για τις αλλαγές στα συμπτώματα του κορωνοϊού μίλησε ο Νίκος Σύψας.

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας επισήμανε ότι η αλλαγή στα συμπτώματα του κορωνοϊού και λόγω των μεταλλάξεων, «αναγκάζει» και τους εμβολιασμένους να κάνουν συχνά τεστ καθώς μοιάζουν με αυτά του κρυολογήματος.

Ο Νίκος Σύψας ανέφερε ότι τα συμπτώματα του κορωνοϊού έχουν αλλάξει μέσα στα δύο χρόνια που βρίσκεται σε εξέλιξη η πανδημία ενώ επισήμανε μία «παγίδα» για τους εμβολιασμένους.

Μιλώντας σε ενημερωτική εκδήλωση για τις εξελίξεις που αφορούν στη πανδημία του κορωνοϊού το μεσημέρι της Δευτέρας (20/12) στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας τόνισε ότι στην αρχή τα συμπτώματα αφορούσαν πυρετό, ξηρό βήχα, μεγάλη κόπωση, ανοσμία και αγευσία και σε ένα ποσοστό γαστρεντερικές διαταραχές.
«Με τη μετάλλαξη Δέλτα, άλλαξαν τα πράγματα. Κυριαρχούν τα συμπτώματα κρυολογήματος, υπάρχει πλέον ο πονοκέφαλος και η καταρροή», τόνισε ο κ. Σύψας.

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι μετά το εμβόλιο του κορωνοϊού, άλλαξαν τα πράγματα, «δεν έχουμε πλέον βήχα και πυρετό. Παρατηρείται να “τρέχει” η μύτη, πονοκέφαλος, απότομο φτέρνισμα και μπούκωμα».

Η συγκεκριμένη αλλαγή συνιστά την «παγίδα» για τους εμβολιασμένους καθώς λείπει πλέον το «καμπανάκι» του πυρετού που μας προειδοποιούσε για πιθανότητα κορωνοϊού.

Συχνός έλεγχος με τεστ

Όπως υπογράμμισε ο καθηγητής, αλλάζουν πλέον τα συμπτώματα ενώ αναφέρθηκε στην μετάλλαξη Όμικρον, επικαλούμενος στοιχεία που έρχονται από το Λονδίνο.
Ανέφερε ως συμπτώματα της Όμικρον, τον πονοκέφαλο, την καταρροή, τον πονόλαιμο, την κόπωση.

Επιπλέον είπε πως στο πιο συχνό ερώτημα για το αν πρόκειται για γρίπη ή κορονοϊό (με βάση αυτά τα συμπτώματα), η απάντηση είναι «δεν ξέρω».
Δήλωσε ωστόσο, ότι εάν στις γιορτές έχουμε συμπτώματα κοινού κρυολογήματος, τότε πρέπει να κάνουμε τεστ κορωνοϊού.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα