Κορωνοϊός: Μάσκες στα σχολεία-Πότε θα τις ξεφορτωθούν τα παιδιά

«Θα βγάλουμε τις μάσκες από τα σχολεία σε συνάρτηση με την πορεία της πανδημίας», ανέφερε η Μ. Τσολιά

Εκδήλωση ενημέρωσης του κοινού για τις εξελίξεις που αφορούν στην Πανδημία COVID-19 πραγματοποιούν σήμερα Δευτέρα (21/3)η Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ και τα μέλη της Επιτροπής Δημόσιας Υγείας και Αντιμετώπισης της Πανδημίας.

Στην εκδήλωση παρευρίσκεται η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Δ/ντρια Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής Νοσοκομείο Παίδων Αγλαϊα Κυριακού, Μαρία Τσολιά, η οποία μίλησε για τις μάσκες στα σχολεία.

Ειδικότερα, η κυρία Τσολιά ανέφερε πως, «το φθινόπωρο θα είμαστε σε θέση να βγάλουμε τις μάσκες από τα σχολεία, μέχρι τότε σίγουρα τις κρατάμε».

Η ίδια εξήγησε ότι η επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας θέλει να ελευθερώσει τα παιδιά από τη χρήση της μάσκας και «θα το κάνουμε σε συνάρτηση με την πορεία της πανδημίας» ενώ ειδικά για την τελευταία περίοδο παρατήρησε ότι υπάρχει μικρή αύξηση εισαγωγών κυρίως παιδιών τα οποία ως βασικό σύμπτωμα έχουν τον πυρετό, χωρίς, δηλαδή, σοβαρά περιστατικά».

Η κυρία Τσολιά αναφέρθηκε και στο πολυσυστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο σε παιδιά μετά από νόσηση με covid-19 002 (misc) λέγοντας ότι μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου είχαν καταγραφεί 120 περιστατικά από τα οποία το 40% αφορούσε μυοκαρδίτιδες και το 7% ανευρύσματα στεφανιαίων.

«Δεν έχουμε ακόμα επαρκή δεδομένα για την μετάλλαξη Όμικρον και τον κίνδυνο για misc, τα προηγούμενα αφορούν κυρίως τη μετάλλαξη Δέλτα» εξήγησε η καθηγήτρια Παιδιατρικής. Η Μαρία Τσολιά είπε ακόμα ότι η επιστημονική κοινότητα δεν γνωρίζει ακόμα τις μακροχρόνιες συνέπειες στο καρδιαγγειακό των παιδιών «ξέρουμε όμως ότι το εμβόλιο προστατεύει κατά 91% από το σύνδρομο».

Από την πλευρά του ο κ. Τσιόδρας συμπλήρωσε πως η διεθνής τάση αυτή τη στιγμή είναι η χρήση της μάσκας σε χώρους αυξημένου κινδύνου, δηλαδή σε νοσοκομεία, ΜΜΜ και σε δομές.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα