Κορωνοϊός – Βρετανία: «Έκρηξη» κρουσμάτων μετάλλαξης Δέλτα μέσα σε μια βδομάδα

Προσοχή ζητούν οι επιστήμονες

Επέλαση στη Βρετανία κάνει η μετάλλαξη Δέλτα, που κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος. Σύμφωνα με τα στοιχεία, την εβδομάδα έως της 7 Ιουλίου καταγράφηκαν 54.268 νέα κρούσματα του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα, έναντι 50.824 μία εβδομάδα πριν.

Συνολικά στη Βρετανία έχουν καταγραφεί 216.249 κρούσματα με τη μετάλλαξη Δέλτα  παρουσιάζοντας αύξηση 32% έναντι της προηγούμενης εβδομάδας.

Από τις 21 Ιουνίου, 257 θάνατοι στη Βρετανία λόγω των επιπλοκών του κορωνοϊού οφειλόταν στη μετάλλαξη Δέλτα. Εξ αυτών οι 26 ήταν κάτω των 50 και 231 άνω των 50 ετών. Συνολικά 1.904 άτομα διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο με τη μετάλλαξη Δέλτα.

Την ίδια ώρα, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Ο Δρ. Ντέιβιντ Στρέιν του Πανεπιστημίου του Exeter Που είχε μετάσχει στην taskforce του NHS για τα συμπτώματα του long covid, ανέφερε ότι εάν επιτραπεί στους νεότερους να μολυνθούν, θα είχε «καταστροφικές μακροπρόθεσμες συνέπειες».

Μιλώντας στο LBC radio, είπε ότι ένα ποσοστό 10%-15% όλων των πολιτών με κορωνοϊό, έχουν συμπτώματα μακροπρόθεσμα κάτι που είναι επικίνδυνο πείραμα για την επόμενη γενιά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα