Εκανε τον Καραμανλή σανίδα σωτηρίας του

Αν και προεκλογικά είχαμε διαφημιστικά σποτάκια των Ανεξάρτητων Ελλήνων, τα οποία μεταξύ άλλων θεωρούσαν τον Κώστα Καραμανλή συνυπαίτιο για την κατάντια της χώρας, ο πρόεδρος του κόμματος δεν διστάζει αυτή τη στιγμή να χαρακτηρίσει τον πρώην πρωθυπουργό «εθνικό κεφάλαιο».

Ο πρώην πρωθυπουργός παραμένει δυνατό χαρτί για την ευρύτερη κεντροδεξιά και η αναφορά στο όνομα του από τον Π. Καμμένο μόνο τυχαία δεν είναι. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ επικαλείται τον Κ. Καραμανλή όχι για την επόμενη μέρα των εκλογών αλλά για να συσπειρώσει γύρω του δυσαρεστημένους καραμανλικούς και να εξασφαλίσει την επανεκλογή του κόμματος του

Μιλώντας στον τ/σ Star και στην εκπομπή «Στον ενικό», ο κ. Καμμένος κατονόμασε τον κ. Καραμανλή ως ένα από τα πρόσωπα τα οποία θα μπορούσαν να εξεταστούν για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ανέφερε, μάλιστα, ότι ο Κάρολος Παπούλιας θα μπορούσε να διευκολύνει με την παραίτησή του την προσφυγή στις κάλπες, καθώς υπάρχουν ανοιχτά εθνικά και οικονομικά θέματα, η κυβέρνηση έχει χάσει την λαϊκή εντολή και ουσιαστικά η χώρα εισέρχεται σε μια μακρά προεκλογική περίοδο διάρκειας έως και πέντε μηνών.

Προτάσσοντας τη σύγκλιση με τον ΣΥΡΙΖΑ στα θέματα της δημιουργίας Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του χρέους και στην αναγκαιότητα διαγραφής μέρους του, στην ανάκτηση της κυριαρχίας της χώρας και της άσκησης πολιτικής από την ελληνική κυβέρνηση και «όχι με e-mail από την τρόικα», κατέστησε απολύτως σαφές ότι ζητήματα όπως ενδεχόμενο «Σχέδιο Ανάν 2» για την Κύπρο, η Δυτική Θράκη, η μη χάραξη ΑΟΖ, καθώς και θέματα που άπτονται της Ορθοδοξίας και των σχέσεων Κράτους – Εκκλησίας, αποτελούν αδιαπραγμάτευτες «κόκκινες γραμμές» για τους Ανεξάρτητους Έλληνες με οποιαδήποτε αντιμνημονιακή δύναμη.

Σε ερώτηση για τις διαφορές -διόλου αμελητέες- που υπάρχουν στο πρόγραμμα των ΑΝΕΛ με αυτό του ΣΥΡΙΖΑ, ο Πάνος Καμμένος υποστήριξε ότι στο πρόγραμμα που παρουσίασε ο κ. Τσίπρας στην ΔΕΘ έχει υιοθετήσει και θέσεις του κόμματός του και τόνισε πως «έχουν κάνει βήματα και αυτοί», ενώ πρόσθεσε ότι «όπου δεν συμφωνούμε, δεν είναι ανάγκη να τα λύσουμε όλα».

Τόνισε, μάλιστα, ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ αν «παραχωρήσει το όνομα Μακεδονία», το οποίο κάνει τώρα ο κ. Σαμαράς «που ανέτρεψε την κυβέρνηση Μητσοτάκη το 1993 γι αυτόν τον λόγο».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η πρόσκληση που απεύθυνε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων σε Ραχήλ Μακρή, Χρήστο Ζώη και Μιχάλη Γιαννάκη, προκειμένου να επιστρέψουν και πάλι στη Χαροκόπου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα