Κρίσιμες οι επόμενες ώρες για τον 29χρονο που πυροβολήθηκε στη Μεσσαρά της Κρήτης

Άφαντος ο 22χρονος δράστης

Στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, σε κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση συνεχίζει να νοσηλεύεται ο 29χροος άνδρας που πυροβολήθηκε, όσο ήταν εν κινήσει μέσα στο αυτοκίνητό του, τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης από 22χρονο, στη Μεσσαρά.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΜΕΘ του νοσοκομείου Ανέστη Κιούλπαλη, ο νεαρός δεν έχει παρουσιάσει άλλες επιπλοκές, ενώ γίνονται προσπάθειες για τη σταδιακή αφύπνισή του, προκειμένου να αξιολογηθεί η νευρολογική του κατάσταση.

«Ο νεαρός είναι ακόμα σε καταστολή και χωρίς άλλες σοβαρές επιπλοκές. Και είμαστε σε φάση αφύπνισης», δήλωσε στο neakriti.gr και στην ΚΡΗΤΗ ΤV, ο διευθυντής της ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου Ανέστης Κιούλπαλης και πρόσθεσε ότι πάντα σε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις πρώτα περιμένουν οι γιατροί να υποχωρήσει το οίδημα και ακολούθως γίνεται η αφύπνιση για να διαπιστωθεί η νευρολογική κατάσταση του ασθενούς. «Εάν καταλαβαίνει, εάν ανοίγει τα μάτια του, εάν μπορεί να μιλήσει», λέει μεταξύ άλλων ο κ. Κιούλπαλης.

Στο μεταξύ, η σφαίρα παραμένει καρφωμένη στον εγκέφαλο του 29χρονου και σε εξαιρετικά δύσκολο σημείο. Ωστόσο σε επόμενη φάση θα γίνουν προσπάθειες για την αφαίρεσή της. «Η σφαίρα είναι σε σημείο που δεν είναι προσπεράσιμη. Τώρα σε δεύτερη φάση, ενδεχομένως θα γίνει μια προσπάθεια ίσως να αφαιρεθεί. Ίσως σε κάποιο άλλο κέντρο νευροχειρουργικό όπου έχουν μεγαλύτερη εμπειρία. Αυτό είναι κάτι το οποίο θα το αποφασίσουν οι ίδιοι οι νευροχειρουργοί», όπως είπε ο διευθυντής της ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου Ανέστης Κιούλπαλης, που πρόσθεσε ότι η σφαίρα δυστυχώς έχει περάσει από το κέντρο του εγκεφάλου και βρίσκεται κοντά σε λοβό του, «αλλά δεν είναι αρκετά περιφερειακά που να μπορεί να βγει χωρίς να κάνει μεγαλύτερη ζημιά στον εγκέφαλο…».

Την ίδια ώρα, ο 22χρονος, ο οποίος κατηγορείται ότι πυροβόλησε τον 29χρονο, εξακολουθεί να παραμένει άφαντος…

Το χρονικό του αιματηρού περιστατικού

Πληροφορίες αναφέρουν ότι του αιματηρού περιστατικού είχε προηγηθεί, λίγα λεπτά νωρίτερα, λογομαχία μεταξύ θύματος και του φερόμενου ως δράστη, με αφορμή μια προσπέραση. Άγνωστο παραμένει αν προηγήθηκε οποιαδήποτε παρεξήγηση μεταξύ τους στο γλέντι στο Τυμπάκι, όπου διασκέδαζαν νωρίτερα τόσο ο 29χρονος φοιτητής όσο ο 22χρονος και η παρέα του.

Λίγο πριν τις 3 τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης στη διασταύρωση της Γαλιάς ο 22χρονος κοντράρεται με τον 29χρονο.

Τα αυτοκίνητά τους βρίσκονται στην ίδια ευθεία και κινούνται με χαμηλή ταχύτητα όταν περνούν μπροστά από κάμερα που καταγράφει λίγα λεπτά αργότερα τη λάμψη από τον μοιραίο πυροβολισμό, ενώ το αυτοκίνητο του θύματος, ακολουθώντας τρελή πορεία, πέφτει σε χαντάκι 15 μέτρα μακριά.

Ο 29χρονος λίγο νωρίτερα μιλούσε στο τηλέφωνο με μέλος της οικογένειάς του, που τον κάλεσε ξανά στο κινητό χωρίς να λάβει απάντηση. Βγήκαν στον δρόμο για να τον ψάξουν και αυτό φαίνεται πως έσωσε τη ζωή του, αφού μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας και από εκεί στο Βενιζέλειο, όπου εντοπίστηκε η σφαίρα καρφωμένη στο κεφάλι του. Η ευκολία με την οποία βγαίνουν τα όπλα στη Μεσαρά προκαλεί τρόμο στους κατοίκους της περιοχής, που νιώθουν να κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή.

Η δικογραφία βρίσκεται ήδη στα χέρια εισαγγελέα και ανακρίτριας και έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 22χρονου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα