Κρήτη: Παραιτήθηκε ο νέος διοικητής του Βενιζέλειου νοσοκομείου

Η απάντηση του υπουργείου Υγείας

Λίγες μόλις ημέρες αφ’ ότου ανέλαβε καθήκοντα διοικητή στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, ο Διευθυντής της Β’ Παθολογικής Κλινικής και Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου, Χάρης Λυδάκης προχώρησε στην υποβολή της παραίτησης του.

Η απόφασή του σχετίζεται, όπως είπε ο ίδιος στο «Ράδιο Κρήτη» με τις μετακινήσεις παθολόγων του ήδη αποδεκατισμένου Βενιζελείου προς το νοσοκομείο Ρεθύμνου για την κάλυψη εφημεριών, κατάσταση για την οποία έχει εκφράσει την αντίθεσή του.

Συγκεκριμένα ο Χάρης Λυδάκης κλήθηκε να υποδείξει το όνομα Ειδικευόμενης Παθολόγου προκειμένου να μετακινηθεί στο νοσοκομείο Ρεθύμνου για να καλύψει εφημερία.

Ωστόσο, όπως σημειώνει, έθεσε εαυτόν στη διάθεση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης και έτσι θα καλύψει εκείνος την εφημερία.

Το κείμενο της παραίτησης:

Αξιότιμε κε Υπουργέ και Διοικητά της 7ης ΥΠΕ,

Σήμερα έγινα αποδέκτης γραπτού αιτήματος για να υποδείξω όνομα ιατρού ειδικευμένου Παθολόγου για εφημεριακή κάλυψη της Παθολογικής κλινικής του ΓΝ Ρεθύμνου.

Έχοντας απόλυτη επίγνωση των θεσμικών μου υποχρεώσεων έθεσα τον εαυτό μου στην διάθεση της 7ης ΥΠΕ για να με μετακινήσει ως Παθολόγο στο ΓΝ Ρεθύμνου για να επιτελέσω την εν λόγω εφημερία.

Όπως είναι γνωστό, έχει εκφραστεί με προηγούμενο έγγραφο μου (Αρ. πρωτ. 29777/23-10-23) η υπηρεσιακή μου άποψη (απότοκος 25ετούς θητείας ως ειδικευμένου ιατρού στο ΕΣΥ) ότι οι συνεχιζόμενες μετακινήσεις ιατρών Παθολόγων από το Νοσοκομείο μας σε άλλα νοσοκομεία δημιουργούν επιπλέον αποσταθεροποιητικές εστίες στην ήδη επιβαρυμένη συγκυριακή κρισιμότητα που βρίσκεται το Νοσοκομείο μας.

Κατόπιν των ανωτέρω, σας καταθέτω την παραίτηση μου από την θέση του Διευθυντού Ιατρικής Υπηρεσίας και του εκτελούντος χρέη Διοικητή του Νοσοκομείου.

Με τιμή

Ο εκτελών χρέη Διοικητή
Δρ Χαράλαμπος Λυδάκης
Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας
Προϊστάμενος Διευθυντής της Β ́ Παθολογικής κλινικής

«Κανείς και τίποτα δεν θα σταματήσει την ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου»

Το υπουργείο Υγείας, μετά τη γνωστοποίηση της παραίτησης του κ. Λυδάκη εξέδωσε ανακοίνωση, ξεκαθαρίζοντας ότι «κανείς και τίποτα δεν θα σταματήσει τη λειτουργία του νοσοκομείου» και ανακοινώνει ότι την προσωρινή άσκηση καθηκόντων διοίκησης αναλαμβάνει ο Διευθυντής  του Χειρουργικού Τομέα, Ευθύμιος Καρακώστας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου:

Μετά την παραίτηση του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, το Υπουργείο Υγείας ανακοινώνει ότι κανείς και τίποτα δεν θα σταματήσει με τις πράξεις ή τις παραλείψεις του την ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου, όπως αποφασίστηκε στην πρόσφατη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε υπό τον Υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Η πλήρης λειτουργία των χειρουργείων ξεκινά την 1η Νοεμβρίου, όπως είχε αποφασιστεί και άμεσα προκηρύσσονται, με διαδικασίες fast track, όλες οι θέσεις γιατρών ειδικοτήτων.

Για το Υπουργείο Υγείας προτεραιότητα έχει η υγεία των πολιτών του Ηρακλείου και της Κρήτης. Το Υπουργείο Υγείας δεν θα διστάσει να λάβει μέτρα στο πλαίσιο του Νόμου προκειμένου όλοι να εκτελούν  τα νόμιμα καθήκοντά τους.

Την προσωρινή άσκηση καθηκόντων διοίκησης αναλαμβάνει ο Διευθυντής  του Χειρουργικού Τομέα, Ευθύμιος Καρακώστας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα