Λεβέντης: «Και το 2015 λέγατε ότι θα σκίσετε τα μνημόνια κ. Τσίπρα»

«Λέτε πως δεν θα εφαρμοστούν οι μειώσεις στις συντάξεις και στο αφορολόγητο. Και το 2015 λέγατε ότι θα σκίσετε τα μνημόνια και θα αλλάξετε την Ευρώπη». Τάδε έφη Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, για την Οικονομία.

Αναφορικά με την συμφωνία των Πρεσπών, ο γερόλυκος πολιτικός αρχηγός ζήτησε δημοψήφισμα και κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει να αποκαλεί ακροδεξιούς όσους διαφωνούν μαζί της. «Όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που βγαίνουν στα κανάλια υποστηρίζουν ότι για το Σκοπιανό τα ίδια παραχώρησε και η ΝΔ του Καραμανλή και δικαιολογούν με αυτό τον τρόπο την δική τους συμπεριφορά. Βασίζονται στην υποχωρητικότητα και την μειοδοσία άλλων για να δικαιολογήσουν την δική τους μειοδοσία. Αν έχετε θάρρος κάντε δημοψήφισμα αλλά γνωρίζετε ότι ο λαός διαφωνεί με αυτή την συμφωνία και κατηγορείτε τον λαό ότι είναι ακροδεξιοί. Έλαβα μια επιστολή από τους ανάπηρους πολέμου που είναι κατά της συμφωνίας. Είναι ακροδεξιοί αυτοί;» είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

«Δεν θα μπορούν να σας προστατέψουν ούτε χιλιάδες αστυνομικοί»

«Ξέρετε τι θα φέρει αυτή η συμφωνία που υπογράψατε» συνέχισε απευθυνόμενος προς τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για να εκτιμήσει «σήμερα οι λιγοστοί αστυνομικοί μπορούν να σας προστατέψουν. Φοβάμαι ότι με όσα θα φέρει αυτή η συμφωνία δεν θα μπορούν να σας προστατέψουν ούτε χιλιάδες αστυνομικοί», πρόσθεσε ο κ. Λεβέντης και συνέχισε!: «Ο κ. Καμμένος λέει ότι ο Τσίπρας είναι ο καλύτερος πρωθυπουργός και ο Κοτζιάς ο καλύτερος υπουργός και την ίδια ώρα λέει ότι είναι κακή η συμφωνία που υπόγραψαν. Με αυτά που λεει φοβάμαι ότι δεν θα μπορεί να βγει από το σπίτι του» σημείωσε και ζήτησε ομοφωνία των πολιτικών αρχηγών για την ακύρωση της συμφωνίας.

«Κάνατε και δημοψήφισμα και χορεύατε ως νικητές και μετά υπογράψατε νέο μνημόνιο» τόνισε σε άλλο σημείο για να προσθέσει «πείτε μας ένα πράγμα στο οποίο αντιταχθήκατε. Σε όλα είπατε ναι και στην Ευρώπη και στην Αμερική. Εξευτελίσατε την Αριστερά και δυστυχώς εξευτελίσατε την χώρα».

Αναφορικά με τις δημοσκοπήσεις σχολίασε «Στις δημοσκοπήσεις πριν την συμφωνία για τα Σκόπια ο ΣΥΡΙΖΑ είχε 21% μετά την συμφωνία τον δείχνει πάλι στο 21%. Να την κάνετε εικόνισμα την δημοσκόπηση γιατί δεν θα ξαναδείτε τέτοια».

Διαβάστε επίσης