«Μαγειρεύουν» τα τεστ στο ποδόσφαιρο

Toυ Χαρίλαου Τουμπιώτη

Στην Ιταλία γίνεται της τρελής με τις εξετάσεις για τον κορωνοϊό. Στα δικαστήρια είναι η Λάτσιο με την ιταλική ομοσπονδία για όσα έγιναν στις αρχές του μήνα. Μέχρι που μπορεί να την πετάξουνε έξω από το πρωτάθλημα την ομάδα της Ρώμης. Λοιπόν, έχουμε και λέμε: Στις 28 Οκτωβρίου έγινε το ματς Κλαμπ Μπριζ- Λάτσιο 1-1 για το Champions League. Ιμόμπιλε, Λέιβα και Στρακόσια δεν έπαιξαν, γιατί είχαν βγει θετικοί πριν από μία εβδομάδα.

Την 1η Νοεμβρίου, Τορίνο-Λάτσιο 3-4, έπαιξαν και οι τρεις! Στις 4 του μήνα, έπαιξαν Ζενίτ-Λάτσιο για το Champions League. Πάλι βγήκαν θετικοί και δεν έπαιξαν! Στις 8 Νοεμβρίου, Λάτσιο-Γιουβέντους 1-1, πάλι απόντες. Τι διάολο συμβαίνει; Πού είναι οι 14 ημέρες καραντίνα σε κάποιον που βγαίνει θετικός; Ισχύει ή δεν ισχύει;

Και ξέρεις ποια είναι η πλάκα; Η Λάτσιο πρέπει να προδόθηκε από την απόφασή της ν’ αλλάξει εργαστήριο ανίχνευσης κορωνοϊού. Από το Synlab πήγε στο εργαστήριο του Αβελίνο. Γιατί το έκανε αυτό η Λάτσιο; Για να τα φορτώσει στο εργαστήριο; Γιατί σ’ τα λέω όλα αυτά, μάστορα; Διότι έρχεται στη γειτονιά μας, ήρθε και στην αφεντιά μας, που λένε οι παλιοί. Και στην Ελλάδα υπάρχουν ιδιωτικές εταιρείες που κάνουν τα τεστ.

Μη δίνει τίποτα ιδέες η Λάτσιο, γι’ αυτό το λέω. Να, για παράδειγμα, είναι κάποιος επίφοβος εν όψει ντέρμπι να δεχτεί κάρτα σε κανένα παιχνίδι χωρίς σημασία και ανακοινώνει η ομάδα ότι έχει κορωνοϊό. Και την επόμενη ημέρα βγαίνει αρνητικός και παίζει στο ντέρμπι κανονικά. Αφού οι λατσιάλι δεν κάθισαν σε καραντίνα, γιατί να κρατήσουμε εμείς, σου λένε οι πονηροί.  Θα κάνουμε κι εμείς το ίδιο. Ειδικά αν ξέρουνε ότι σφυρίζει κανένα περίεργο κοράκι.

Τέλος πάντως, αυτά μόνο στην Ιταλία γίνονται, όχι στην Ελλάδα. Αυτοί είναι πολλοί μπροστά. Και τώρα που το θυμήθηκα, στην Ελλάδα υπάρχουν ιδιωτικές εταιρείες που κάνουν τα τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού; Οι ομάδες, δηλαδή, στήνονται στην ουρά στις πλατείες για να περάσουν αυτοί του ΕΟΔΥ για να τους πάρουνε σάλιο με την μπατονέτα;

Και γιατί σ’ το λέω αυτό; Όλοι περιμένουν στη γωνία τον άλλον να γίνει κανένα πατατράκ με τα τεστ. Για ν’ αρχίσουν τα πλακώνονται. Δεν το ’χουν σε τίποτα, μάστορα, να ξεκατινιάζονται. Αφού το κάνουνε γι’ άλλα κι άλλα, στον κορωνοϊό θα κωλώσουνε;

Να σου φέρω ένα παράδειγμα: Ανακοινώνει ο Μαρινάκης ότι προσβλήθηκε από κορωνοϊό. Στην Αγγλία ήτανε στο ματς του Ολυμπιακού με την Άρσεναλ, το 1-2 με τον Ελ Αραμπί. Μάλιστα. Πανηγύρια και κακό, χειραψίες με τον Αρτέτα, τον προπονητή της Άρσεναλ, πάρ’ τους κάτω και τους δυο. Θετικός ο Μαρινάκης, θετικός κι ο Αρτέτα. Και τι γράφανε τότε για τον Μαρινάκη; Ότι το έκανε επίτηδες. Ψάχνανε να βρούνε μπας κι έχει κανένα δικαστήριο και το ’παιξε θετικός. Μιλάμε για φοβερά πράγματα.

Κι όχι μόνο αυτό. Παίρνει τον Ιούλιο αναβολή ο τελικός. Φώναζε ο Ολυμπιακός, δεν ήθελε Ριζούπολη και τα ρέστα. Βρίσκεται τελικά ο Βόλος, παθαίνει κορωνοϊό ο Λοβέρα. Άντε πάλι τα ίδια. Επίτηδες το κάνει ο Ολυμπιακός, γιατί δεν θέλει να κατέβει να παίξει. Δεν βρίσκεις άκρη με τίποτα, μάστορα.

Αύριο, δηλαδή, εν όψει ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός ή ΑΕΚ-ΠΑΟΚ ή ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, ανακοινώνει μία ομάδα ότι βρέθηκαν πέντε θετικοί. Και παραμονές του αγώνα. Που πάει να πει ότι αναβάλλεται το παιχνίδι. Της κακομοίρας έχει να γίνει. Θα βγούνε  στα κάγκελα και θα κράζουνε τον Τσιόδρα ότι πρέπει να δώσει τις εξετάσεις στη δημοσιότητα.

Κι άμα τις δώσει και δεν θα είναι αυτές που θέλουνε, θα τον βγάλουνε πουλημένο τον Σωτήρη. Ότι παίζει παιχνίδια εις βάρος της ομαδάρας μας, είναι μέρος του συστήματος κι άλλες τέτοιες παπαριές. Έτσι είναι. Επιστήμων με ντοκτορά είναι ο Έλληνας στην παπαρολογία. Αμφισβητίας και καλά, και δεν ξέρει πού πάνε τα τέσσερα.

Συγχωρούνται τα λάθος… τεστ για τον COVID-19

Κι εκεί που λες ότι η Λάτσιο μπορεί να έκανε και καμιά ματσαραγκιά με τα τεστ για τον κορωνοϊό, που κατηγορείται, δηλαδή, ότι έβαλε παίκτες να παίξουν έχοντας βρεθεί θετικοί, έρχεται η είδηση από τα Σκόπια. Οι παίκτες της Εθνικής Ελπίδων τη μια μέρα βρέθηκαν θετικοί και την άλλη αρνητικοί.

Και σου λένε οι Σκοπιανοί ότι μπορεί να έγινε κάποιο λάθος. Μάλιστα. Μπορεί να έγινε. Άνθρωποι είμαστε, λάθη κάνουμε. Και ρωτάω τώρα εγώ. Άντε, να γίνει ένα λάθος, άντε να γίνουν και δύο και τρία. Έγιναν λάθη και στους 12 παίκτες που βρέθηκαν θετικοί;

Άμα είναι έτσι, θέλει αλλαγή το εργαστήριο. Όπως έκανε κι η Λάτσιο, δηλαδή, που από το Synlab πήγε σε άλλο, σε αυτό του Αβελίνο. Κι εμείς εδώ στην Ελλάδα, αν διαπιστώσουμε κάτι τέτοιο, το ίδιο θα κάνουν οι ομάδες. Εκτός κι αν συγχωρούν τα λάθη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα