ΜΑΝΙΑΤΗΣ: “Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο της δημιουργίας της ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΘΗΝΑΣ ΑΕ”

Με αφορμή την κατάθεση νομοσχεδίου της κυβέρνησης, για δημιουργία της κρατικής εταιρείας ονόματι «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΘΗΝΑΣ ΑΕ», υπό την εποπτεία των Υπουργών κ.κ. Α. Φλαμπουράρη, Χρ. Σπίρτζη, υπογραμμίζω ότι στηρίζουμε τις θέσεις του δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη και μάλιστα έχουμε καταθέσει ως Κ.Ο. της ΔΗ.ΣΥ, σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση. Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Γιάννης Μανιάτης, βουλευτής Αργολίδας της ΔΗΣΥ. Μάλιστα αναφέρει χαρακτηριστικά για το τι ισχύουν:

  1. Μετά από εξαιρετική συνεργασία που είχαμε το διάστημα 2013-14 στο Υπουργείο Περιβάλλοντος με το Δήμο Αθηναίων, ολοκληρώσαμε τις ακόλουθες δράσεις για την ανάπλαση της πόλης:Θεσμοθέτηση, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, του «Σχεδίου Ολοκληρωμένων Αστικών Παρεμβάσεων (Σ.Ο.Α.Π.)» για το κέντρο της Αθήνας, που περιλαμβάνει το σύνολο των αναγκαίων  πολεοδομικών, κυκλοφοριακών κι αναπτυξιακών θεμάτων της πόλης, με τη σύμφωνη γνώμη και προτάσεις 17 Υπουργείων. Θεσμοθέτηση του «Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας – Αττικής» (το οποίο καταψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ) με όλες τις   προβλέψεις, για την ανάπτυξη του λεκανοπεδίου και της Αθήνας τα επόμενα 20 χρόνια. Ολοκλήρωση Νομοσχεδίου για την αποκατάσταση κι επανάχρηση των πάνω από 1800 κενών κι εγκαταλελειμμένων ιδιωτικών και δημοσίων κτιρίων της Αθήνας, για χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και για το οποίο μέχρι σήμερα η κυβέρνηση δεν έχει πράξει τίποτα.
  2. Αντί η κυβέρνηση να στηρίξει τη δημιουργία ενός ισχυρού Μητροπολιτικού Δήμου Αθηναίων, όπως γίνεται σε όλες τις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, με εκχώρηση αρμοδιοτήτων και κονδυλίων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αντίθετα υπερφορολογεί τους Έλληνες πολίτες ώστε να δημιουργήσει μια ακόμη κρατικήεταιρεία άγνωστων δυνατοτήτων αλλά προφανών κομματικών σκοπιμοτήτων.

Σήμερα, μετά από τρία χρόνια απόλυτης απουσίας της κυβέρνησης στον παραπάνω πολεοδομικό κι αναπτυξιακό σχεδιασμό για την Αθήνα, το μόνο χρήσιμο που μπορεί να πράξει είναι να αποσύρει το Νομοσχέδιο και να προχωρήσει στη θεσμοθέτηση του Αναπτυξιακού Μητροπολιτικού Δήμου Αθηναίων.

Διαβάστε επίσης