Με μοναδικό θέμα το δυστύχημα των Τεμπών συνεδριάζει το Υπουργικό της Πέμπτης

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ανακοινωθούν ενδεχόμενες θεσμικές κινήσεις και παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν άμεσα

Το δυστύχημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους έχει βυθίσει στο πένθος όλη την Ελλάδα ενώ την ίδια στιγμή, λόγω των τραγικών εξελίξεων έχει μετατεθεί για αργότερα από την κυβέρνηση κάθε συζήτηση σχετικά με το χρόνο των εκλογών.

Το Υπουργικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη θα έχει ως μοναδικό θέμα το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες,  θα ανακοινωθούν ενδεχόμενες θεσμικές κινήσεις και παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν άμεσα.

Μία ημέρα μετά το Υπουργικό, ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μία επίσκεψη που είναι στο πλαίσιο των μηνιαίων τακτικών συναντήσεών τους και δεν συνδέεται με τίποτα άλλο.

Στη διάρκεια του Υπουργικού αναμένεται η τοποθέτηση του πρωθυπουργού για το δυστύχημα στα Τέμπη και μένει να δούμε ποιες παρεμβάσεις θα ανακοινωθούν, την ώρα που η οργή των συγγενών θυμάτων για το πολύνεκρο δυστύχημα ξεχειλίζει.

Αρμόδιες πηγές λένε ότι η τριπλή κεντρική γραμμή είναι να «ειπωθούν όλες οι αλήθειες» για το δυστύχημα, να διασφαλιστεί ότι δεν θα καταγραφούν περαιτέρω καθυστερήσεις σε δρομολογημένα έργα και, κυρίως, να επανέλθει η «εγγύηση ασφάλειας» με άμεσες παρεμβάσεις στις σιδηροδρομικές μεταφορές.

Ενημέρωση από Γεραπετρίτη

Όπως τόνισε χθες, στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου,  κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στο Υπουργικό θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση από τον αρμόδιο υπουργό Γιώργο Γεραπετρίτη και θα συζητηθούν ενδεχόμενες θεσμικές κινήσεις και παρεμβάσεις που επιβάλλονται για κάποια πράγματα που πρέπει να γίνουν άμεσα.

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις άμεσης βελτίωσης της ασφάλειας των σιδηροδρόμων στις οποίες θα προβεί τις επόμενες μέρες ο κ. Γεραπετρίτης, μέχρι να ολοκληρωθεί το ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα