Μεγαλεία για τον Κουβέλη

Ψωμί και αλάτι λέει ο λαός μας και αυτή την παροιμία τήρησαν οι Πάνος Καμμένος και Φώτης Κουβέλης κατά την τελετή παράδοσης και παραλαβής στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Μάλιστα για να αποδείξει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, ότι έχουν ξεχαστεί οι ύβρεις του παρελθόντος έστησε φιέστα με αγήματα για να υποδεχθεί τον 70χρονο Κουβέλη στο Πεντάγωνο.

Με απόδοση τιμών από αγήματα των Ενόπλων Δυνάμεων, και όλο το προβλεπόμενο τυπικό, έγινε η τελετή παράδοσης – παραλαβής του Φώτη Κουβέλη στο υπουργείο Άμυνας παρόντος του Πάνου Καμμένου και του Δημήτρη Βίτσα που αναλαμβάνει υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής. Ο κ. Καμμένος υποδέχθηκε τον Φώτη Κουβέλη εκθειάζοντας την πολιτική του προσφορά στη χώρα και υποστήριξε πως είναι βέβαιος ότι θα έχουν μία άριστη συνεργασία.  «Είμαι βέβαιος ότι η συνεργασία μας θα είναι άριστη. Η δικής σας βαθειά γνώση και των εθνικών θεμάτων και η εμπειρία σας στην πολιτική είναι εχέγγυο της καλής συνεργασίας μας». Πρόκειται, είπε ο υπουργός Άμυνας, για προσωπικότητα της πολιτικής ζωής του τόπου μας, που υπηρέτησε πάντα τις αρχές της δημοκρατίας και δίδαξε ενότητα λαού και έθνους, ανεξαρτήτως πολιτικών επιλογών.

“Έχει γίνει έργο”

Ο νέος αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας εξέφρασε τη συγκίνησή του υπογραμμίζοντας: «Γνωρίζω καλά ότι όλοι σε αυτό το υπουργείο προτάσσουν το εθνικό και δημόσιο συμφέρον και ακολουθούν όλα τα άλλα. Παρακολουθώ την εξέλιξη της λειτουργίας του υπουργείου και των Ενόπλων Δυνάμεων και είναι σημαντικό το έργο που έχει επιτευχθεί και επιτελείται σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες με κυρίαρχη την οικονομική αντιξοότητα της πατρίδας μας. Σε αυτό το υπουργείο όλοι συναρθρώσατε τη δράση και τη λειτουργία με αυτό που καταγράφει στην ελληνική κοινωνία».

Ο κ. Κουβέλης απευθυνόμενος στον κ. Βίτσα τον διαβεβαίωσε ότι θα να είναι άξιος συνεχιστής του: «Θα είμαι συνεχιστής ενός άξιου έργου που έχει επιτελεστεί από τον κ. Βίτσα και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι τη συνεργασία που έχετε επιτύχει διεκδικώ να επιτύχω και εγώ».

Ο Καμμένος για Βίτσα

Ο κ. Καμμένος, στην τοποθέτησή του, εξήρε το έργο του κ. Βίτσα και αναφερόμενος στη μεταναστευτική κρίση και τη συνεργασία με τις Ένοπλες Δυνάμεις, αφού του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο νέο ρόλο του, τόνισε: «Αντιμετωπίσαμε με μαζί με τον υπουργό τη δύσκολη μεταναστευτική κρίση.

Μέσα σε πέντε μέρες, με τη βοήθεια των Ενόπλων Δυνάμεων ανταποκριθήκαμε στις απαιτήσεις των συμμάχων μας. Καλοδεχτήκαμε πρόσφυγες που είχαν ανάγκη προστασίας, δημιουργήσαμε εγκαταστάσεις στα νησιά και την ηπειρωτική Ελλάδα και ανταποκριθήκαμε στο δύσκολο αυτό πρόβλημα». Ο κ. Βίτσας αναφέρθηκε, επίσης, στο μεταναστευτικό πρόβλημα και στον τρόπο που το χειρίστηκε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ενώ εξήρε την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων.
Απευθυνόμενος στον κ. Κουβέλη, ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι «τον ενάμιση χρόνο που απομένουν μέχρι τις εκλογές θα ολοκληρώσουμε το έργο μας» και πρόσθεσε ότι «αυτό το έτος είναι το έτος των Ενόπλων δυνάμεων». Ο υπουργός επισήμανε ότι η κυβέρνηση έχει καλύψει ένα μεγάλο μέρος από την οικονομική επίθεση που δέχτηκαν οι Ένοπλες Δυνάμεις και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι στον χρόνο που απομένει μέχρι τις εκλογές θα καλυφθεί και άλλο.
Τέλος, διαβεβαίωσε τον κ. Κουβέλη ότι σε αυτό το υπουργείο δεν υπάρχουν διαφορετικά στρατόπεδα. «Όλοι εργάζονται για το καλό της πατρίδας έχοντας σαν οδηγό το εθνικό συμφέρον, με αλληλεγγύη, επαγγελματισμό και αίσθημα ευθύνης».

Να θυμίσουμε ότι το 2012 ο κ. Κουβέλης μιλούσε για ψεκασμένους αναφερόμενος στον Καμμένο και τους ΑΝΕΛ, ενώ ο νυν υπουργός Εθνικής Άμυνας αποκαλούσε τον τότε πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ. ως πατερίτσα και μαξιλαράκι της κυβέρνησης Σαμαρά.

Διαβάστε επίσης