Μεγάλο «ραντεβού» για τον κλάδο του παρακλίνιου διαγνωστικού ελέγχου

Η Ελληνική Εταιρεία Παρακλίνιου Διαγνωστικού Ελέγχου (ΕΕΠαΔΕ) διοργανώνει  το 2ο Συνέδριο με θέμα «ΠΑΡΑΚΛΙΝΙΟΣ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ - Βασικές Προκλήσεις και Βέλτιστες Πρακτικές Εφαρμογής»

Μετά από την επιτυχία του πρώτου συνεδρίου της τον Μάρτιο του 2018, η Ελληνική Εταιρεία Παρακλίνιου Διαγνωστικού Ελέγχου (ΕΕΠαΔΕ) διοργανώνει φέτος ένα δεύτερο μεγάλο «στρογγυλό τραπέζι» που αφορά τις βασικές προκλήσεις και τις βέλτιστες πρακτικές εφαρμογής στον κλάδο των συστημάτων παρακλίνιου διαγνωστικού ελέγχου (Point Of Care sytems).

Στο 2ο Συνέδριο που διοργανώνει η συνεχώς αναπτυσσόμενη ΕΕΠαΔΕ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας το διήμερο 19-20 Απριλίου, πλήθος επαγγελματιών υγείας που έχουν δηλώσει συμμετοχή –ιατροί, νοσηλευτές, παραϊατρικοί επαγγελματίες, λοιποί επιστήμονες υγείας κτλ– θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να ανταλλάξουν απόψεις για τη  χρήση των νέων τεχνολογιών στον χώρο του παρακλίνιου διαγνωστικού ελέγχου, στην έρευνα, την καινοτομία και  την ιατρική του αύριο. Θα αναδειχθεί, επίσης, η χρησιμοποιούμενη τεχνολογία στα Point of Care συστήματα,  με σκοπό αυτά να γίνουν ακόμη πιο προσιτά και φιλικά στον χειριστή.

Οι βασικές ενότητες του συνεδρίου

Στο 2ο Συνέδριο ΕΕΠαΔΕ «ΠΑΡΑΚΛΙΝΙΟΣ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ – Βασικές Προκλήσεις και Βέλτιστες Πρακτικές Εφαρμογής» περιλαμβάνονται οι παρακάτω κεντρικές θεματικές ενότητες:

>> Σακχαρώδης Διαβήτης: Αυτοέλεγχος και Αυτορρύθμιση.

>>Τα Οικονομικά Οφέλη χρήσης POC

>>Εφαρμοσμένη Νοσηλευτική και POC

>>ΜΕΘ και POC

>>Ποιοτικός Έλεγχος και POC

>>Επείγοντα και POC

>>Καινοτομία και POC

>>Διαγνωστικός Έλεγχος

>>Παρακλίνιος Υπέρηχος

 

Και «Βήμα Ασθενών»

Τρεις εκπλήξεις περιμένουν, εξάλλου, τους συμμετέχοντες στο 2ο Συνέδριο της ΕΕΠαΔΕ.

Η πρώτη αφορά την πρόνοια των διοργανωτών να δώσουν… φωνή στους συλλόγους των ασθενών. Σε αυτό το πλαίσιο, η ΕΕΠαΔΕ εγκαινιάζει φέτος το «Βήμα Ασθενών» ως ξεχωριστή ενότητα, δίνοντας τη δυνατότητα κυρίως στους Συλλόγους Ασθενών με Σακχαρώδη Διαβήτη να παρουσιάσουν το έργο αλλά και τον προβληματισμό τους.

Δεύτερη «έκπληξη» του συνεδρίου θα είναι η ανάδειξη του ρόλου των φοιτητών/σπουδαστών του κλάδου, με την ΕΕΠαΔΕ να παρέχει βήμα στην ομάδα προπτυχιακών φοιτητών Χημικών-Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, που στο πλαίσιο του διαγωνισμού iGEM 2018, βραβεύτηκε από το Harvard University με χάλκινο μετάλλιο, να παρουσιάσει τη δράση της.

Τέλος, στις παράλληλες δράσεις του συνεδρίου οι διοργανωτές έχουν φροντίσει να  λειτουργούν Κλινικά Φροντιστήρια και Εργαστήρια, προκειμένου να εκπαιδευτούν στην πράξη όσοι εκ των συμμετεχόντων το επιθυμούν. Ειδικότερα, την Παρασκευή 19 Απριλίου θα λειτουργήσει το εφαρμοσμένο κλινικό φροντιστήριο με θέμα «Ο Σακχαρώδης Διαβήτης στον 21ο αιώνα. Αυτοέλεγχος και αυτορρύθμιση», ενώ το Σάββατο 20 Απριλίου θα διεξαχθεί δεύτερο εφαρμοσμένο φροντιστήριο με αντικείμενο «Παρακλίνιος Υπέρηχος: το στηθοσκόπιο του μέλλοντος».

Σημειώνεται ότι η εγγραφή σε κάθε μία από τις δράσεις θα πραγματοποιηθεί το πρωί της πρώτης μέρα στην γραμματεία που θα βρίσκετε στο συνεδριακό χώρο καθ’ όλη τη διάρκεια του συνεδρίου.

Το κόστος εγγραφής ανέρχεται στο ποσό των €30 (καλύπτει όλες τις εκδηλώσεις), ενώ φοιτητές και σύλλογοι ασθενών συμμετέχουν ΔΩΡΕΑΝ.

Η παρακολούθηση του συνεδρίου εξασφαλίζει στους συμμετέχοντες Πιστοποιητικό / Βεβαίωση Παρακολούθησης με τα απαιτούμενα μόρια από τους αρμόδιους φορείς πιστοποίησης.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα